• Skylake
    Abszolút így van. Az USA tetszik nem tetszik egy birodalom, annak minden jellemzőjével együtt. Hálásak lehetünk Snowden-nek, Greenwald-nak, Assange-nek, és sok sok névtelen személynek, hogy amit leírtál, nyilvánvalóvá lett sokak számára - akiknek van füle, meghallotta. Az én érdeklődésemet is ezek az események nagymértékben befolyásolták, és e távlatból azt mondhatom, hogy nagyon örülök annak, hogy ez így alakult.

Archenemy: "Most a "nincs itt semmi látnivaló kérem, ezt eddig is mindenki tudta" megy." A hozzászólásom megfogalmazása ironikus volt, ha nem jött volna le, a legtöbb az. Amikor én mint átlagpolgár elkezdem saját érdeklődésem okán, a közelmúlt eseményei miatt titkosszolgálati működésmódokat tanulmányozni, csak felszínesen, ami hozzáférhető, nos, ott úgy gondolom óriási baj van a rendszerrel.

Snowden tulajdonképpen kinyírta az NSA-t, avagy ez lett az NSA és az amerikai kiberhatalom megteremtésének Sztálingrádja szerintem. Sztálingrádnál a németek még nem látták, hogy végső soron ott fordul meg a II.vh - mára tudhatjuk, hogy ez így van (v.ö.: Keegan). Úgy gondolom, hogy az amerikai dominancia egyfajta vége lesz ez, és mivel európai vagyok, ennek örülök - noha a keletre és attól délre lévő feltörekvő birodalmakat is ugyanúgy rühellem.