• Skylake
    #3
    Ó, ez a cargo kép, ez aztán odab*sz, majdnem ráköhögtem a teámat a monitorra!

    A hatékonyság! Az Amazonnál élvezni fogják a dolgozók! Így kevesebb dolgozót jobban lehet majd hajtani, és persze ellenőrizni is a Szent Hatékonyág jegyében. Dobálóznak itt sokan a hatékonysággal, azonban annak mindig két oldala van:

    - számodra, a te hasznodra-jólétedre teremt valaki hatékonyságot, ez élvezetes,
    - te, a személyedben vagy hatékonnyá téve, mégpedig azért, hogy más számára hasznot, vagy több hasznot és jólétet termelj, a te energiáid felhasználásával. Ez gyűlöletes. Nos, az Amazonnál amint az új szemüvegek felkerülnek a raktárban gályázók fejére, majd kapnak egy ismertetőt is, kb. a következő témakörökben:

    Idefigyeljetek emberek - szól a góré a raktári melódokhoz:

    - látni fogjuk, még jobban, ha nem vagy elég gyors. Az áruk kikeresésének normaidejét Bezos utasítására 50% -al csökkentjük holnaptól, akinek nem tetszik, kalap-kabát!
    - tévedéseket kizárja az új szemüveg. Így nem megfelelő áru összeállításából adódó tévedések a korábbiakhoz képest azonnali kirúgást eredményeznek, megszűnik a havi két tévedés lehetősége. Akinek nem tetszik, húzhat a p*csába!
    - látni fogjuk, időütemezésben nem optimális útvonalon közlekedsz a raktárban, ezt folyamatosan kiértékeljük. Akinél ez az érték x pont alá megy, helyből kirúgjuk. Ha nem tetszik, más most is léphetsz ki!

    Íme a hatékonyság kevésbé tetszetős fele, illetve az ilyen, valós idejű követési technológiákat lehetővé tevő megoldások emberi értelemben igazán gyűlöletes árnyoldala.

    Na, rendelek magamnak egy drónos pizzát!