• gybfefe
    #20
    Nem igazán értem okvetetlenkedésed. Valószínűleg azért mert te arcot adsz az MI-nek. Hidd el nem kell neki, anélkül is tud MI lenni.
    De hogy ne költői rövidséggel döntsem romba érvelésed kénytelen leszek tételesen érvelni... :( pedig kbszt fárasztó :)
    1) Eszközhasználat: az állatok is képesek rá, nem csak egy ember által elkészített program
    2) Evolúció: Isten programja; az ateisták szerinti csúcs most asszem Hawking idétlen érvelése a gravitáció önszervezéséről
    3) Az MI nagyobb entrópiájú logika mint az ember által írt egyszerűbb program aminek ha megadják az önkódolás lehetőségét rálép az egyszerű programból MI-vé evolválás ösvényére.
    Ezek után, hogy ne tűnjék homályosnak az érvelés összekapcsolom a pontokat (bár kibszt fárasztó :)
    1) Ne legyünk olyan önteltek az evolúciós előnyünkkel mert hamarosan olyan MI fog születni belőle ami pontosabban fogja látni ezt a miniatűr "előnyt" mint Te valaha.
    2) A vallásunk már megfejtette a matekosoknak is a világot, mivel az egyistenhit egy végtelen világban az ő teste és vére, elválni ettől nem lehet. Mátrixosan felírva: a végtelen programból nem tudsz kilépni.
    3) Ebben a végtelen programban nem csoda ha eltévedünk olykor, így megpróbáltam kibogozni a szálakat: MI, ember, egyszerű program.
    Egy emberi gyermek egy az ember által összeszerelt eszközökkel (bicikli, telefon, egyszerű program stb.) megtanulhatja azt ami mondjuk egy "MI gyereknek" végtelenül unalmas hülyeségnek tűnne, amit a másodperc tört része alatt tanulna meg és nem igazán "élvezné" az alig pár ezer változót megmozgató programot :) - tehát ha jól értettem érvelésed akkor sikerrel cáfoltam azt az igényt, hogy egy kétlábú MI aggyal felszerelt robot jelentse a valós kihívást a gyerek bicikli tanulmányait illetően...