• Montar
    Soha nem állítottam, hogy az ukránok lennének az elkövetők, sőt azt írtam, hogy mindkét fél izzadtan erőlködik, hogy a másikra terelje a gyanút. Egyszerűen csak igazságtalannak tartom, hogy valódi bizonyítékok nélkül az oroszokra lehessen ezt az egész szart kenni.
    De azért a tragédiát követően érdekes volt megfigyelni, ki hogyan reagált, mit kommunikált. És szerintem ez az igazán árulkodó. Elgondolkodtató, hogy az ukránok szinte azonnal megszólaltak, s egyből vádoltak azzal a bizonyos rádióforgalmazás "lehallgatásával". Nekem azt az érzetet sugallta, hogy felkészültek az azonnali kommunikációra. Nem érte őket meglepetésként. Semmi késlekedés nem volt. Ezzel szemben az oroszok nagyon óvatosan, s jóval később szólaltak meg. Nem vádoltak kapásból, nemzetközi vizsgálatot sürgettek. Láthatóan nem voltak felkészülve, váratlan volt számukra az egész történet.
    Ennyi. Ezek természetesen ugyanúgy nem bizonyítanak semmit.
    Szóval nekem az az árulkodó, hogy az ukránok felkészülten várták a tragédia bejelentését.
    Egyébként úgy a "lehallgatott" rádióforgalmazást, mint azt a bizonyos videót a lecsúszott ponyvával, amely alatt jól láthatóan egyetlen rakéta hiányzott (minő véletlen :) ), szal ezeket a "bizonyítékokat" nyugat-európai biztonságpolitikai szakemberek is rövid időn belül a kukába küldték. Megjegyzem, az oroszok hasonló szintet képviselő "bizonyítékait" (lásd lenti DCS képek) is hasonlóan kukázták.
    Azt gondolom, egyetlen helyen, a Pentagonban lehet esetleg valódi műholdas rögzített kép az egészről. S azért, mivel az addigra már nagyon eldurvult harci cselekmények miatt szinte biztos, hogy az amik figyelemmel kísértek mindent, ami ott történt. Részben az ukránokat kívánták/kívánják segíteni felderítési adatokkal, részben az orosz támogatások megfigyelése miatt.
    Majd úgy kb. 50 év múlva kiderül a valóság.