• matatom
    #12
    A cikk megjelenése óta találtak olyan roncsdarabot Réunion szigetén, amely az elveszett géphez tartozhat. Mellesleg az ismert áramlatok elvihették a roncsdarabot oda ahol találták.

    "A nagy tudósok" meg egy olyan egyszerü jelenséget vettek alapul, amit te magad is kipróbálhatsz, ha szép, meröleges fejes után pl. kifeszített testtel hasra csattansz, amikor vízbe ugrasz. A különbség ég és föld, hidd el. Amúgy ezt a jelemséget a sziklaúgrók rendszeresen kihasználják, így nagy sebességgel érkeznek a vízbe és gyorsan merülnek mélyre sérülés nélkül, ahelyett hogy belehalának a becsapódás okozta sérülésekbe. Amúgy meg senki sem mondta, "hogy nincs roncs", csak azt hogy ezért nem találtak.

    Tessék a részletes tanulmány és a szimuláció.

    Én beleolvastam. Amellett, hogy 5 becsapódási módot is vizsgálnak, valamint nyilvánvalóan hanyagolnak egyes tényezöket, vagy pl. olyan feltételezéskböl indulnak ki, hogy alacsony volt a sebesség (max. kb. 200 Km/h), közel üres az üzemenyagtartályt, stb., mégis ez a forgatókonyv magyarázza a legjobban, hogy miért nem találtak anno semmit. Amúgy meg a végkövetkeztetés az, hogy egyértelmü válasz nincs, amíg a feketedoboz sincs meg.