Andy Wear zseniális hard sci-fi regényének megfilmesítése Ridley Scott vezénylésével.
 • [NST]Cifu
  #1
  A történet röviden: Az ARES program keretében megvalósul az emberes Marsi küldetéssorozat. Egy-egy űrhajóval 6 űrhajós megy a Marsra, hogy ott 90 napot töltsenek, kiépítsenek egy bázist, majd visszajöjjenek a Földre. Az ARES program harmadik útján azonban egy hatalmas szélvihar kerekedik a felszínen, és a személyzetnek idejekorán félbe kell szakítania a küldetést. Útban a leszállóhajóhoz az egyik űrhajós azonban látszólag halálosan megsérül, és kénytelenek a többiek hátrahagyni, majd elindulni hazafelé.

  Csakhogy a hátrahagyott űrhajós, Mark Watney botanikus-mérnök nem halt meg, bár egy fémrúd átszúrta. Nem tud kommunikálni a Földdel, a sérült bázison csak alig pár hónapnyi élelem maradt, viszont négy évig kell kihúznia valahogy, mert ennyi idő, amíg a következő űrhajó megérkezik.

  Az űrhajós túlélésért folytatott küzdelméről, illetve a megmentéséért dolgozó mérnökök és tudósok kihívásokkal teli napjairól szól a film (és a regény).

  Háttér: A novella a legjobb hard sci-fi írások közé tartozik, vegytiszta realizmussal és roppant szórakoztató módon megírt mestermű, nagyon ajánlom mindenkinek, hogy olvassa el. Watney kissé szabadszájúan és fanyar humorral, naplószerűen meséli el a történetet. :)

  A HERMES indulása előtt a legénység bemutatkozó videója a film vírus-oldalán:  Hivatalos trailer (figyelem, ha nem olvastad a könyvet, és teljes erővel akarod a WTF részeket átélni, akkor NE nézd meg):


  Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.06.09. 11:20:02