• Skylake
    Te feltételezhetően jó okkal nagyon védeni kívánod ezt az IoT koncepciót. Hát védjed, ez egy nyílt fórum! Én pedig védem a magánszférámat, bár tudom, hogy ez a facebook meghatározta világban majdhogynem szitokszó!

Mi vagy te, pszichomókus? Érvelési hibákról hallottál már? Milyen alapon minősítesz személyemben, amikor nem is ismersz, semmit sem tudsz rólam?! Levonsz valami következtést a személyemről, és azt gondolod, hogy ez megfelelő érv az én felvetésemre, amely abszolút technológiai jellegű volt? Te szánalmas senkiházi!

Sok szenzor van a telefonomban? Tényleg eddig látsz, IoT-fan? Aztán ugye az is mai kor tapasztalata, hogy ezeket a szenzororokkal telerakott készülékeket az igazi poweruserek naponta töltik? Akkor mi is van az áramfogyasztással? Ha minden használati tárgyunkban lesz valami prevazív szenzor, akkor azok áramot fognak fogyasztani, plusz megterhelik az informatikai hálózatot, amely még több végpontot és szervert igényel, ami még több áramfogyasztás globálisan. Nézegesd egy kicsit, mennyit energiát rántanak mondjuk a G. szerverparkjai? Kisebb amerikai város elektromosáram-fogyasztása! Na, most ha mindenben szenzor lesz, akkor ahhoz az áram honnan jön? A Holdból, nagyokos?!