• defiant9
    #125
    "A betett képeden nem foton van hanem fény. Ha zavaró dolgot teszel elé akkor a fény nem megy tovább egyenesen, semmi gond."
    A lenti kép ugyanúgy igaz egyetlen elemi fény kvantumra. Egy távoli kvazár fénye már eleve így is viselkedik, egyesével érkeznek a fotonok (ahogy korábban írtam az egy foton per perc az érzékelési skála alsó vége)
    Egyébként meg hogy képzelnéd ha az egyedi fotonok mind egyenesen mennek akkor mitől világit a felület azon része ahova vonalzó mentén nem juthatnak el. Ez megint óvoda.

    " De ez a lézerfény nem fog nyomot hagyni egy másik szobában, sőt még ugyanabban a szobában lévő másik fotólemezen sem."
    A lézer is hullám, a berendezés ami előállítja a fotonjait úgy manipulálja/szelektelja azokat hogy ami kijut az már mind koherensen egy irányba rendezett legyen, a valószínűségi hullámuk egy pontban csúcsosodik ki. Azonban továbbra is hullámként utaznak és a résen átjutás ki is hozza ezt belőlük:
    Laser Diffraction and Interference
    A napfény csak abban különbözik hogy van egy csomó foton ami a rés mellett kenődik szét a falon, lézernél nincs ilyen "veszteség".