-
nagyjabol 250 oranal tartok jelenleg. Az elso karaktert a premier napjan keszitettem, normal fokozaton, eleg sokat jatszottam vele. Mondhatnam, hogy celtalanul eltem vele, mert azzal tenyleg csak mentem elore, amerre eppen fujt a szel, vagy ahonnan szivargott valami erdekes feny, hallottam valami erdekes neszt, stb. Lenyegeben oltem, lootoltam, stb. minimalis elore tervezessel. Az eletenek a kozepe fele ramjott a simcity es ekkor epitettem at Sanctuaryt, amely elvitt egy rakas jatekidot - nem csak az epitkezes (illetve atepites, ahogy beletanult az ember, muszaj volt), hanem a nyersanyagvadaszat is. Stb. Aztan folytattam a bolyongast. Ez tartott nagyjabol januar vegeig, februar elejeig, nem tudom, de egy ido utan mar nem leptem be a jatekba. Hianyzott a kihivas, tul konnyu lett a jatek SV-n is.
Aztan megjott az 1.5, megjott ket uj DLC (workshop es automatron), igy elindult a masodik karakter palyafutasa, immaron az uj survival nehezitessel (az 1.5-os szuksegletekkel, megkotelesekkel, stb.), es azota is jatszok vele. Sokat tanultam az elso karakter hibaibol, tudtam eleve mit kell gyujteni, es mi a felesleges (95%-os biztonsaggal meg tudom mondani loot kozben, hogy erdemes e eltenni a targyat vagy nem anelkul, hogy megneznem a kinyerheto anyag/suly aranyparost), nagyjabol tudtam, hogy a jatekter elso harmadaban mit erdemes gyorsan felkeresni, hol tudok szerezni potya geart a kezdeti idoszakra stb. Igy, fast travel nelkul, sulyproblemakkal kuzdve, suttyomban haladva a rambo stilus helyett, 1-2 oras jatemeneteket kukazva egy szaros mutans raketa miatt, mert nincs save csak agyban, stb. - szoval egeszen mas a jatekstilus, es nagyon tetszik. Picit olyan, mint anno Diabloban, amikor annyira untuk mar magunkat ket berugas kozott a fosulin, hogy hc karaktereket inditottunk (56k es 128k modemekkel :)), csak itt ha hibazol, nincs game over, csak reload.
A karakterem folyamatosan beteg, mert hiaba kuralom ki magam, ha egy massziv epulet also/felso szintjen kialakult tuzharc miatti gyogyszerhasznalat miatt kezdhetem elolrol. Illetve kezdhetnem, mert az antibiotikum jelenleg olyan, mint elso vegigjatszasban a copper :) Gyartom es gyujtom, de sosem eleg. Ha pedig talalok egy agyat valahol, akkor gyorsan alszok es mentek, viszont sokszor csak failsafe miatt, vagyis 1-1 orakat alszom a savegame miatt, igy aztan folyamatos az inszomnia, ami megint nem tesz jot nekem. Iszom en a kavet es a kolat, de attol meg szomjas leszek, a tisztitott viz pedig szep es jo dolog, de a helye/sulya miatt sosincs nalam eleg. Mindekozben folyamatosan jonnek az Automatron fele random robot tamadasok (ujabban sentry botokkal, amely miertt anyazok kemenyen), vagy Boston kornyeken a legvaratlanabb utcasarkon fordulok bele arccal egy mininukeos vagy raketas mutansba, amely elol esely sincs kiterni a szuk sikatorban.
Es mindezek utan a bazis csak felig van kesz (sokat tanultam az 1. karrierbol, vagyis celiranyosan epitettem amit akartam - bar a Far Harbor fele pajtak johettek volna hamarabb is, de mar mindegy), folyamatosan hianyzik a fa, mint alapanyag. Ezert van, hogy egy-egy huzosabb kuldetes utan hazaterek (Stairlight Drive-In a bazis), es gyalog elobb irany Abernaty, aztan Graygarden majd Moe DC-ben, es igy beszerzek 200 kilot, es kozben persze rakom zsebre az irotablakat, sepruket, pumpakat, ceruzakat, gyerekjatekokat, stb. No persze kozben mindig akad valami "csillogo" szar a tavolban, ami miatt elkalandozik az ember, es a vegen fa helyett viszek haza minden szart ugy, hogy az utolso kiloknal mar a kajat es a vizet dobom el, "otthon majd eszek" felkialtassal. Ilyenkor szinte tuti, hogy belemkot valaki, ugy, hogy elotte fel perccel leszek kurva szomjas vagy ehes, es csokken az erom, ami miatt belassul a tulterheltseg miatt.
Na mindegy, szoval en elvagyok magam lassu, ranezesre elmebetegnek tuno jatekstilusaval. Skyrimban es a FO/FNV-ben sem hasznaltam fast travelt, itt sem hianyzik. Emiatt persze a jatekoraim egy resze az utazasrol szol, de hat en szeretem azt, amikor egy ido utan ismeros fakat, fucsomokat, hordokat pillantok meg, mert tudom, hogy merre jarok. Picit ugy jatszok a jatekkal, mint egy mmoval. Este minden IRL kotelezettseget letudva leulok jatszani a gep ele, es ha csak egy kuldetest, vagy egy altalam kituzott celt tudok teljesiteni (mittomen, elerni egy huzosabb kuldetes helyszinenek a kozelebe es ott keresni egy szabad agyat, ahonnan tudom majd masnap folytatni) , akkor mar jo, es akkor onnan folytatom is legkozelebb. A sok kis apro fel-egy-masfel oracskak miatt viszont eleddig nem untam meg, sot. Rengeteg, de rengeteg kontent var meg ram, amit egyik karakterrel sem volt eddig szerencsem megnezni.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.05.23. 09:39:01