Irasidus#53
" hogy én megvalósíthatónak tartom, de milyen áron ?"
Nos, hallgatlak, milyen áron? Mit tudsz amit én nem? Nem mismásolom el a kérdés, választ szeretnék, vagy legalább valami érv félét... A tűz feltalálása innovatív dolog volt, ami plusz energiába kerül, hiszen meg kell rakni a tüzet, meg kell gyújtani (és némelyik tűzgyújtási módszer fárasztó ám), és utána folyamatosan figyelni a tüzet. Ez mind több energia. Rengeteg dolog amit ma használsz emberfeletti, és csillagászati összegekbe került fejlesztés és energia árán tudod ma fillérekért használni. A lényeg nem az, hogy mennyi volt a fejlesztés, hanem megtérül-e?
"És egyszerűen elmismásoltad azt a kérdést, hogy miért is nem az igazán fontos kérdésekre összpontosítjuk az erőforrásainkat ? "
Azért mert nem utópiában/diktatúrában élünk, hanem demokráciában. És szerencsére mindenki arra költ amire akar. Mellesleg, ki, és milyen alapon mondaná meg mire kell az erőforrásokat összpontosítani? És ezt, hogyan kiviteleznéd? Mint írtam, az erőforrás utáni megtérülés a lényeg, ami lehet hosszú távú is. Mint a vasútnál szokott lenni... Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.06.11. 00:00:57