• dchard
    #1
    Ezt a nettó f@szságot, már bocsánat. Ez kb. olyan, mikor a remegő svenkelésen felnőtt emberek az állítják, ha 48fps-sel veszel fel valamit, az nem moziszerű, mert "túl folyamatossá" válik a kép. Érted, neki a szar minőségű, remegő kép jelenti "a moziélményt".

    A másik ilyen ostobaság az ez:

    "A "celluloid kémiája" azt eredményezi, hogy "valami mindig mozgásban van", a digitális kép pixeljeivel ellentétben "a film szemcséi mozognak""

    Tecckérteni, tehát a hagyományos filmkészítés során fellépő hibától, a képzajtól lesz egy film igazán nagyszerű, és attól hogy a kép szemcsésedik. A legdurvább hülyeség ennek a teteje, amikor teljes egészében animációs filmeket nyomnak tele mesterséges grain-nel (szemcsésítik őket), mert attól lesz "valósághű" meg "moziszerű".

    Milyen érdekes, hogy operatőrök valahogy nem szoktak ilyen baromságokat mondani.

    Az ilyeneket életfogytig tartó VHS nézésre kárhoztatnám, hiszen annál egyedibb nincs, ha kétszer egymás után lejátszva sosem lesz ugyanolyan az eredmény (mindig eggyel szarabb lesz).

    És akkor meg sem említem a 10-20 vetítés után szarrá karcolódott, koszos, vacak celluloid kópiákat, amiket a magyar moziban látni lehetett évtizedekig. Ennél még mindig jobb a digitális.
    Utoljára szerkesztette: dchard, 2015.05.27. 22:09:52