• Skylake
    #4
    Fantasztikus ötlet, főleg mivel gyönyörűen benne van az „csak-az-Ön-kényelme-jóléte-biztonsága-érdekében!” informatikai technológiákkal működtetett fasizmus lehengerlő bája.

    Ja, a másik XIX. század eleji buzzwordot nehogy kifelejtsem! A „terrorizmus-elleni-harc-érdekében”, ja, ja, azt nagyon kell sulykolni, hiszen minden önkényuralmi törekvést úgy lehet áttolni könnyen és gyorsan, ellenállás és fizikai erőszaktevés nélkül a hatalomban tartottakon, ha ők meg vannak arról győződve, hogy ez miattuk és értük van, plusz jól be is vannak ijesztve, ahogy kell – ahogy Machiavelli bácsi is ezt megfogalmazta jó régen.

    Nos, újabb eszközt-dolgot sikerült informatikai logikájúvá alakítani, remek. Hol van a probléma, avagy miért vagyok szkeptikus, miért nem tapsolok e bámulatos ötletnek? Így a rablók részéről meglesz a lehetőség arra is, hogy a chipek adatait szépen nyugodtan átírva visszanyomják a rablott pénzt a készpénzforgalomba, hiszen a pénz kibocsátója azt gondolja, hogy a zsé a megoldással biztonságban van. Beszereznek egy pontosan olyan RFID beprogramozóegységet, mint ami a felütött ATM-ben volt, oszt kész! De nem is kell ennyit szórakozni. Sokkal egyszerűbb kifejleszteniük az automaták feltörése esetében azt, hogy hogyan üssék ki a komplett áramellátását, hogy nehogy az ATM a benne lévő kápé chipjeit kiüsse. Szóval, mielőtt valaki egyszerűen lef*ss* a lába szárát, hogy a csodálatos modern informatika mennyire az ő édes kis biztonságáért dolgozik, most is eszébe juthat majd, hogy a szabadság csökkentése árán nem lehet biztonságot venni. Főleg, mikor a nálad lévő készpénzmennyiséget pontosan lekövetve, plusz személyiségprofilodnak megfelelően kapod a pofádba a reklámot, miközben többek között az illetékes adóhivatal is realtime elemzi majd aktivitásod, geolokációs pozíciód és az előbb felsoroltak alapján. És ez már a mai tech. színvonalon elérhető – mi lehet később?!