Szerintem értékrendről nem terroristák esetében kellene beszélni. Aki erőszakkal akarja a vallási meggyőződését (tök mindegy, ő minek gondolja, akkor is az, amire vagy nevelték vagy agymosták) rákényszeríteni másokra, annak az értékrendje enyhén szólva nem jó... és nem sokkal jobb egy pszichopatáénál (a pszichopatáknak elvileg nincs is értékrendje).
Amikor x+1-edik embert nyírják éppen ki különös kegyetlenséggel és meglehetősen beteg módszerrel, akkor egyesek még hajlamosak lehetnek "nem elítélni őket", mert "biztos nekik is meg van az okuk rá"... De ha egy rokonával, esetleg a gyerekével csinálnák ugyanezt, valószínűleg nem lenne ennyire hippi hozzáállásuk a dologhoz.
"Sokan közülük azt gondolják igaz ügyért harcolnak. A jóért!" Persze, tudom. És tudom, hogy ez nem igaz, csak hatalomkomplexusos emberek plántálták ezt beléjük (vagy esetleg a nevelés), hogy eszközként tudják őket használni a saját céljaik eléréséhez.
"Ettől még elítélem őket, de nem vagyok olyan ostoba, hogy azt higgyem, hogy csak is az én értékrendem a jó.." Ezt a tevékenységet maximum akkor tudnám elképzelni jónak, ha egy fantasy világban élnénk, ezek a "terroristák" pedig valójában boszorkányvadászok lennének, és akiket brutális körülmények között kinyírnak, valójában nem is emberek, hanem embernek álcázott démonok. Mi, átlagemberek persze ebből mit sem sejtünk, és elítéljük őket azért, amit csinálnak...
Tehát a világ annyiban valóban szürke, hogy a szervezett terrorizmust ugyanúgy nyereségvágyból irányítják idióta, megalomániás (vagy más személyiségzavarral küzködő idióta) emberek, mint a háborúkat országok vezetői.
A terroristák pedig legtöbbször a vallási baromságokkal végzett agymosás áldozatai... Ettől még nemlesz indokolt, amit csinálnak. Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2015.05.25. 13:30:11