Teljesen jogos az észrevétel!
Szerintem Gombabácsi kivételével, + néhány emós méregzöldttől eltekintve a többség, engem is beleértve abszolút fejlődés és technika/technológia párti.
Amit én pl a cikkben szereplő erősen marketingszagú hangvétellel szemben máshogy látok az az, hogy mit várunk a technológiától és az most mit tud az 2 különböző dolog. És soxor ezek a nüansznyi különbségek valójában a technológiailag lehetségest választják el a lehetetlentől.
Előszörre úgy tűnik, hogy nem olyan nagy dolog esőben vezetni, kicsit jobban figyelek, meg lassabban megyek, aztán megy ez. De a gépnél ez nem így működik.
Hasonló a szitu, hogy biztituti, hogy elterjed a villanykocsi a belsőégésűhöz képest, már csak az olcsó nagykapacitású akksit kell kifejleszteni. Namost pontosan ezt fejlesztjük vagy 100 éve és talán ma sem vagyunk hozzá közelebb.
Ehhez képest még az is egy reális opciónak tűnik, hogy az űrből hozunk le olyan anyagokat, ami lenyomja az akksik árát.
Pl lehetne ezüst-cink ezüst-oxid akksikat használni kocsikba, mert annak tök jó az energiasűrűség /tömeg viszonya, ha az ezüst már évszázadok óta nem lenne ilyen kiba drága.