• CairoJack
    #9
    Jaja, Gabbbbbbbbbbbb kollégának igaza van, a nagyobb darabok regisztrálva vannak, és folyamatosan figyelik a pályájukat, és az új eszközök fellövésénél ezt figyelembe veszik.
    Volt rá példa, hogy a ISS egyik asztronautája kint felejtette (vagy csak nem rögzítette, és elsodródott??, már nem emlékszem) az űrben a szerszámkulcsát. Emiatt ha jól rémlik 4 kilométerrel kellett megnövelni az egész ISS pályáját. Nem volt olcsó, az úriembert sem dicsérték meg érte.

    Ami az apróbb darabokat illeti: induljunk ki az ISS-ből, ami ha jól tudom közel 30 ezer km/h-val kering a föld körül. Egy átlagos AK-47-es lőszer kb. 2500 km/h sebességgel halad. Tehát az ISS kb. 12-szer olyan gyorsan repül, mint egy géppuska lövedék.
    Most képzeld el a legrosszabb esetet, hogy egy csapágygolyó nagyságú valami pont az ellenkező irányból csapódik az ISS-be, hasonló sebességgel.
    A végeredmény egy olyan csapágygolyó nagyságú tárgy, ami kb. 25-ször gyorsabban repül egy géppuskalőszernél.
    Így már elég veszélyesnek tűnik????
    Hidd el, hogy az!! Úgy átmegy az űrállomáson, mintha ott sem lenne, sőt, ha netán az egyik asztronauta is az útjában van... kb. mintha 50 kaliberű puskával lőnének rá szerencsétlenre. Esélye nem lenne túlélni...
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2015.05.16. 23:30:32