• wraithLord
    #7
    "Az apró, egy centiméter körüli űrszemét jelenti a legnagyobb veszélyt az űrben, összeütközhet ugyanis olyan aktív űreszközökkel, mint az ISS vagy a műholdak. A legtöbb űrszemét ennél is kisebb: ide sorolhatók a rakétahajtóművekből származó por, a felszíni kopás során keletkezett anyagok, például festékmaradványok, és a RORSAT műholdakról felszabadult fagyott hűtőfolyadékcseppek, valamint erózió, szétesés, ütközés során keletkezett maradványok. Ezek az apró részecskék folyamatosan koptatják a műholdak borítását."

    Ezt nem értem, a nagyobbak nem ütközhetnek össze aktív űreszközökkel, és egy nagyobb tömegű objektum nem okoz nagyobb kárt? Plusz nem hinném, hogy olyan gyorsan közlekednek, mint a mikrometeoritok.
    A por, festékmaradványok, fagyott hűtőfolyadékcseppek tényleg akkora veszélyt jelentenek? Nem inkább az eszközök borítását kellene fejleszteni? Vagy anno nem kalkulálták bele az élettartamukba ezt a tényezőt? A porszemcsékre is lézerrel fognak lövöldözni? :D Next-gen hadviselés. :D Ajánlanám ezt a Földön is, és máris kevesebb lenne az erőszak. :D Vagyis a por elleni erőszak jelentősen nőne.