• NEXUS6
    Vicces, hogy bele sem gondolsz abba, amit írok és egyből neki állsz fikázni!

"A jelenlegi digitalis rendszerek millio foggetlen programszalat is kepesek futtatni, ami szamit az ezek osszesitett terhelese. Peldaul a kozlekedesi tablak figyelese kozel sem foglal le egy teljes processzormagot, se a gyalogosok figyelese. Szoval sok-sok ilyen programszal meg tud elni egymas mellett egyetlen magon."

Szupcsi. De ugye maximális terhelést jelentő feladatból meg csak annyit tud futtatni, ahány mag van, ebben asszem megegyezhetünk. A kocsiban van 150 000 $-nyi hw, lidar, radar, meg amit akarsz, a számtek kapacitás így sem elegendő, mert van amit külső szerveren futtatnak. Ha nagy hirtelen jön egy bonyi feladat, ismeretlen helyszin, hóesés, csúcsforgalom, koldus bekopog az oldalablakon az apróért, mama meg eléd lép... és akkor mi van? Kirakja a homokórát a diszplére?

"Latom elolvastal par cikket es ertelmezes nelkul idehanytad a szakszavakat belole amit megjegyeztel, de mit is old meg a neuronhalozat a mostani problemabol? Es hany uj problemat hoz be? Es van fogalmad egyaltalan az alkalmazott algoritmusok komplexitasarol h ilyen magabiztosan allitod hogy az elvart reakcioidot nem fogja teljesiteni? A tapasztalat azt mutatja, hogy teljesiti... "
    Jogos, a neuronszerű hálózat alapú rendszerekről nem sokat tudunk, még. De pár ezer neuronból már méhecske agyat lehet építeni, ilyet meg már létre tudunk hozni, felprogramozni még nem biztos. De ha a szükséges számítások egy részét töredék energia igényűre tudjuk csökkenteni már megérte kísérletezni vele.
    Megint hóesés: kiszűrni a hópelyheket, amin a digitális rendszer 100 000 W felhasználásával, kifekszik azt egy pár watt fogyasztású neuron-csip megcsinálja.

Amúgy mik az elvárások? Én pl. 20 éve télen, latyakban, zimában, este, csúcsforgalomban, ismeretlen terepen tanultam vezetni, és a vizsgán 30 óra után nem húztak meg. Persze utána még max éppen hogy ki mertem merészkedni az utcára.
    Namost ugye ez ennek a közelébe sincs!
    Szal ne kezdjük még a Robi faxát fényezni!