• asgh
    #11
    Néhány apróbb észrevétel:

    Az OSX különböző verziói azért valamivel többek service packnál. Pl. két verzióváltás között a OSX egyszer csak támogatta az Intel procikat, aztán 64 bites lett, stb. (Amúgy 10.10.3 a legfrissebb verzió.) Az más kérdés, hogy a user ezeket a váltásokat jobb esetben sima rendszerfrissítésként élte meg, mert nem kellett 0-ra legyalulnia a gépét, megmaradtak a user beállítások, alkalmazások, stb.
    Az apple amúgy nem véletlenül választja el egymástól a "rendszer frissítést" és az "új oprendszer verzió" fogalmát. Egy új oprendszer verzióba ugyanis olyan újításokat is berakhatnak, amik nem feltétlenül kompatibilisek a régebbi hardverekkel vagy szoftver verziókkal. Egy sima patch-el (ami az esetek többségében automatikusan települ) viszont nem tehetik meg, hogy működésképtelenné válik valami, ami előtte működött.
    Ezért marketing bullshit az MS közleménye is, valójában csak annyi változik, hogy a "windows + szám" elnevezést lecserélik valami másra, a patch és az új verzió közötti különbség továbbra is megmarad.