• mrzed001
    Megnyugtatlak, ahogy én hallottam az egész állami szférában totális stop van. Se egy gépet, se egy fénymásolót nem vehetnek már talán több mint 1 éve.
    No persze céges kocsit a vezetőknek, azt igen, mert az nekik jár.

Ami a géptermet illeti, régen a cégek levonhatták adóalapból vagy mi, ha felajánlottak iskolának pénzt, amit az kizárólag pl gépek vásárlására költhette. Szakközépbe full felszerelt robotika laborunk volt meg 3 számítógépes terem, meg igen sok CNC maró meg eszterga. Egyetemen nem láttam fele olyat meg annyit se.
    Csakhogy ezt is eltörölték ha jól tudom, szóval nem támogatják már a cégek sem a sulikat.

De a legdurvább, hogy hülyeségeket tanítanak. Pl oktattam egy srácot, aki ment SQL vizsgára. Mondanom sem kell, hogy egy "kissé" többet, meg jobban, mint a könyvbe.
    Egyik példában valami egyszerű 3 táblás Select volt. Megcsinálta ahogy tanítottam neki Left meg Inner join-nal. Bakker, visszadobta a tanár neki dugóval, hogy ez így nem jó, meg amúgy sem tudhatná ő ezt. Mert az ostobája csak a béna Where feltételes módszert ismerte.
    Vissza kellett fogniuk, hogy nehogy bemenjek és az illető tanárnak nevezett szarzsák képébe vágjam a vagy 10 éves SQL könyvemet.
    De amúgy ez általános. Pl egy Oracle oktatónak is nekem kellett elmagyarázni, hogy igen, van ez, nem is emlékszem már milyen régen az SQL szabvány része, igen Oracle is tudja. Kipróbálta, és csodálkozott, hogy tényleg tudja, sebességbe is totál ugyanaz, csak mondjuk 20x átláthatóbb a kód.