• Ahoy
    #10
    A telomerek hosszának visszaállításánál nincs is egyszerűbb... Erre szolgál a telomeráz enzim.

    Viszont nem hülyeségből jöttek létre a telomerek. Rettentő fontosak, és ha kikapcsolod ezt a funkciót halhatatlan sejteket generálva, akkor egyenes úton vagyunk a tumorsejtek kialakulásához. Mutációk és apaptózis hiánya mellett nem is beszélve a belül hibásan osztódó mitokondriumokhoz, becsomagolt méreglerakódásokról stb...

    Az öregedés egy komplex folyamat, és nem lehet csak a telomerekkel megoldani. Erre jelenleg egy egész kutatási ágazat épül, és vannak érdekes eredmények amúgy.

    Legfőképpen inkább egy genetikai biztosítékot kéne integrálni a sejtekbe. Egy erősebb tervezett javítási mechanizmust. Vagy pl valahogy integrálni a nehezebb HLA-t átvéve a naked mole rat-tól, amiben természetes körülmények között nem alakul ki tumor. Esetleg átvenni a másik mole rat-tól a sejtkiközösítés kódját, ami ugyancsak erre szolgál.

    Na ekkor már lehetne játszani a telomerekkel is, hiszen nem alakulhatna ki belőlük tumor. Ehhez viszont eléggé durván át kellene írni az emberi genomot... Lehetséges tényleges kasztok alakulnának ki. Bár mint írtam, a vírusgenetikával manapság egyáltalán nem lehetetlen utólag bevinni genetikai módosítást.
    Kipucolt adenovírusokkal célzottan vektorokba, vagy pl hosszabb távon retrovírusokkal rendesen a genomba kódolva, úgy hogy akár immunszupresszáns sem fog kelleni. Ha jól átfertőzik a teljes test összes sejtjét, akkor megoldható az utólagos génsebészet is... így viszont elkerülhető lenne a kasztosodás, hiszen te is megkaphatod egy egyszerű kezeléssel a legújabb "fejlesztéseket"