• senki687
    #17
    1, Úgy érzem, a gravitációs erő képlete eléggé általánosan használt fogalom. Mindenki tapasztalja a hétköznapjaiban is. A 10 emeletről kiejtett vasgolyó lefele esik. Fordítva nem túl gyakori a dolog, szóval a képlet működik, úgy érzem, ez nem vita téma. Amit állítasz, az a gravitációs erő képletén végzett rém egyszerű határértékszámítás eredményének mond ellent. Ez nem varázslat. A gravitációs erő képletből ránézésre 0 lépéssel adódik, hogy tévedsz.

    2, Ugyanakkor úgy tűnik, hogy halvány lila gőzöd sincs a határértékszámításról, mert a legegyszerűbb határértékszámítási feladatot sem tudtad elvégezni. Legalább kértél volna valakitől segítséget, mert az eredmény 2a lett volna, nem pedig 0, ahogy írod. Aki érti a határérték fogalmát, annak ez is egy ránézéses feladat. Nincs mit számolni rajta, mert annyira egyszerű. Hosszabb idő leírni azt, hogy "kisnyúl", mint, mint ránézni és megmondani az eredményt, hogy 2a.

    Ha valamit cáfolni akarsz, ahhoz először fel kellene fognod, hogy mit akarsz cáfolni. De a fogalmát sem érted annak, hogy miről beszélsz.

    Egy jó hasonlattal tudnám szemléltetni a dologot, hogy megértsd. Úszóversenyt taranak az uszodában, de te azt mondod, hogy az usztodában nem lehet úszni, mert szerinted az uszodában nincs is fűzfa és fűzfa nélkül szerinted nem lehet úszni, mert egyszer láttál egy felvétel, ahol úsztak, de ott volt fűzfa. Na körülbelül ennyire nagy baromság az, amit állítasz a gravitációval kapcsolatban.