• Tinman #18
    Az app azért tud baromi nagy segítség lenni, mert monitorozza a teljesítményed és később visszanézheted a fejlődésed, akár évekre visszamenően. Ez rettentő fontos. Egy amatőr futó könnyen tud motiválatlanná válni. Elmegyek futni... ez így 100x oké, de 300x, 500x? Csak úgy bele a semmibe? Cél nélkül? Célok kellenek! Legyen az jobb pace, jobb 10k, vagy éppen jobb 42k.

    Ebben pedig segítenek az appok többek között edzéstervekkel is.

    Mielőtt elkezdtem újra sportoltni, cirka 3-4 olyan bajom volt, amivel nem nagyon tudtak mit kezdeni a dokik "élj vele", kb. ez volt a válasz sok kidobott 10 ezres ellenére is.

    Nem túlzás, de a bajaim felét már az első 3 hónapban szinte teljesen elhagytam, 1 év elteltével pedig 99%-ban minden oké.

    De ne hazudjunk! Lett helyette más apró gond... az első egy évben nagyon túlhúztam, túlvállaltam magam. Túl gyorsan és túl messzire akartam jutni, meg is lett az eredménye. 6 hét orvosi eltiltás a futástól. De ez kellett. Ebből tanul az ember és sokkal bölcsebben csinálja.

    Az app miatt volt a 6 hét kényszerpihi? DEHOGY! Az első kb. fél évben még appot sem használtam. Azért volt a kényszer pihenő, mert az ember amit fejben kigondol az eleinte(!) különbözik attól, amire valójában képes. Mondjuk ki: Nem voltam elég edzett az általam elvárt célokhoz... na de ami nem öl meg az megerősít és az első félmaratonom kb. nevetve futottam le.