• senki687
    Látom, ebben a témában sosem fogunk egyetérteni.
    Abban igazad van, hogy aki netezni akar, annak le kell cserélnie az xp-t meg a hardvert is. Én már megtettem, de az iránnyal nem értek egyet, úgy érzem, rá vagyok kényszerítve. Az ősrégi gépekkel is nagyon jól lehetett dolgozni. Annak idején örültünk az XT-nek, hogy mennyire gyorsak voltak a programozható számológépekhez képest. A speed tesztek szerint 1000-szer gyorsabb gépek is elavultak már. Gyorsabban fejlődtek terndi elvárások és mára egy 4 magos gép sokszor kevés a védelmi szoftverek használata, a reklámokkal megteletűzdelt flash-el megspékelt weblapok zökkenőmentes használatához. A cél régen számítási feladatok elvégzése, az információ átadása volt, mára mára az parányi részét képzi és a "csicsára" megy el az erőforrás 99%-a. Az üzlet miatt van ez. Amiatt kell kidobnod a telefonodat is évente. De igen bűn, és nem a kommunizmus miatt, hanem a Föld bolygó tesszük vele feleslegesen élhetetlenné hoszú távon, az unokáink szívnak majd miatta. Pekingben is fasza a levegő. Már tudom, hogy azzal jönnek egyesek, hogy de akinek nem tetszik, ne használja, menjen vissza a fára. Nem, nem csak két véglet van. Kell a fejlődés, de ez értelmetlen tékozlása az erőforrásoknak. Egy 10 évvel ezelőtti géppel is nagyon jól el lehetne lenni, ha az emberek másképp gondolkodnának, ha a cégek másképp lennének irányítva. Ha ez neked így jól van, akkor úgy sem fogsz erről másképp vélekedni. De mindegy is, mert a többség úgy sem foglalkozik ilyesmivel, addig meg úgy sem lesz változás.