• matatom
    Nem hinném, hogy "halgatyó" írásával összehasonlítható mértékben sarkos bármi abból, amit az első hozzászólásomban írtam, mert nem vagdalóztam a szavakkal, a stílusom is teljesen más. Továbbá azért sem lehet hasonlóan sarkos, mert az állításomhoz, miszerint "13 éves gépnek már az újrahasznosítóban a helye többek között azért mert..." éppen a magyarázatot és az alátámasztó érveket írtam.

Te legfeljebb csak részben írtad azt, amit ö és ezért is tudtam több mindennel egyetérteni. Én egyébként a tényleges helyzetet ecseteltem, és nem morálisan ítéltem meg azt, vagy boncolgattam az okokat, amiket te és később már én is megtettem. Tehát a későbbi eszmefuttatásaink az okokról és morális ítélkezésről szólnak szólnak, melyeket természetesen nem teljesen egyformán látunk, de nem is teljesen különbözőképp, és ezzel semmi gond, ez így van jól. Ezért értettem veled többször egyet, de az sosem állítottam, hogy "halgatyó" írásában nincs igazság, vagy hogy teljesen tagadtam volna amit mondott. Hogy késöbb a második hozzászólásomban kiosztottam pár virtuális pofont néhány sarkos kijelentéséért, hasonló stílusban azért az dobja rám az elsö követ aki ilyent sohasem tett. Kutyaharapást szőrével módszerét választottam.

Fussunk még egyszer végig "halgatyó" írásán.

"Menjenek a p1csäba."
    No ez sarkos, sértő és bunkó.

"Már évente akarnak valami felesleges új sz@rt eladni nekünk."
    Ez igaz bár megint kissé sarkos és sértő.

"Közben egyre nehezebben hozzáférhetőek a rendszerek, egyre inkább a gép (a fos szoftver) dönti el, hogy én mit akarjak csinálni."
    Van benne igazság böven.

"Hát kapják be."
    Ez sarkos és alpári.

"Az egész a nyerészkedésről szól. A nagy pénz hegyekről. Amit le lehet húzni rólunk ÚJRA ÉS ÚJRA."
    Bizony ebben nagy igazság van.

"Az összes feladatok 99%-a tökéletesen elvégezhető az XP-s gépeken is. Kiváltképp a netezés."
    Ha én is ilyen sarkos akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy ez nettó f@szság. Alaposan átfogalmazva lenne benne igazság, de ez így baromság. Javaslatom szerint így lenne értelme: egy egyszerü irodai munkához számos esetben elég lenne egy XP-s gép is. Netezéshez is elmenne egyes mai modern oldalaktól eltekintve, ha a biztonsági updatek folyamatosak lennének.

"Persze mindent megtesznek, hogy ne lehessen még netezni se, még ahhoz is új winfost kelljen venni. Évente, lehetőleg."
    Sarkos és provokatív marhaság. A weboldalakra és a netezésre nem sok hatása van a Microsoftnak. Ez aligha kényszeríti az embert új Windowsra, váltásra a biztonsági frissítések hiánya igen, de nem kötelezően Windowsra, és főleg nem évente. Ez tehát megint igen sarkos mellesleg teljesen téves állítás.

"Vajpn mikor találják ki, hogy minden gép-bekapcsoláskor fizetni kelljen?"
    No ez az igazi provokatív populista mondat, aminek semmi értelmes tartalma sincs, mert ez már meg is történt: amint bekapcsolod a gépet fizetsz, csak nem a Microsoftnak, hanem az áramszolgáltatónak és jó eséllyel a netszolgáltatónak. A tendencia egyébként nem ez, ugyanis sokkal inkább reklámok és egyéb kötött termékek útján próbálnak pénz begyűjteni. A Windows upgrade számos esetben ingyenes lesz.

"Valaki azt írta, hogy a mini monitor tönkreteszi a szemet... ezen majd lefordultam a székről!"
    Erre már adtam egy vicces, sarkos válasz. Ismétlem: kutyaharapást ugye szőrével. Mellesleg nem csak a szemet rontja, hanem a görnyedés a testtartást és a kényelem hiánya a munkamorált is.

"Mert a hülyegyerek-telefonok 6x8 cm-es képernyőjén netezni az az igazi..."
    Nos erre is megkapta az úr a választ, noha ez csak egy egyszerű provokáció volt tőle.

Részemről ezzel a téma kivesézve és lezárva. Azért azt hiszem ilyen uszító, trollkodó stílusban én nem szoktam írni ahogy a "kolléga" ezt tette, legfeljebb hébe-hóba szatírikus stílusban, tükröt mutatva. Abban azért talán egyetérthetnénk, hogy nem ilyen stílusban kell véleményt nyilvánítani.

Utoljára szerkesztette: matatom, 2015.04.19. 21:04:29