• matatom
    #25
    Nos én sem állítom, hogy nincs mesterségesen generált fogyasztói igény. Söt, nagyon is van, én is úgy gondolom, hogy túl nagy ez a pörgés. Viszont az a demagóg kirohanás amit "halgatyó" produkált, az épp olyan szélsöséges véglet, mint sorban állni két napig az "ájfonért", vagy 50%-al többet fizeni, csak hogy neked legyen meg elöször a a legújabb kütyü.

    "Nagyon sok szoftver nem sokkal tud tobbet, mint mondjuk 2-3 evvel azelott korabbi revizioja, amik regebbi gepeken sokkal jobban futottak."

    Aláírom. Én sem mindenre értettem, de azon szoftverekkel amiket én személy szerint használok nagyrészt úgy van, ahogy mondtam, azaz van tényleges, használható fejlödés, noha visszalépés is.

    "...lasd MS. Megszunik a tamogatas, ezert a fejleszto is kenytelen mas kornyezetre atterni es a szoftverje mar sokkal tobb eroforrast felemeszt, ha egyaltalan elfut meg regebbi oprendszeren. Pedig ezeknek a fejlesztoknek mar meg van a programjuk forraskodja tehat abban sincs igazad, hogy tobb honapos/eves plusz munkat igenyelne leprogramozni egy uj funkciot teszem azt egy videolejatszoszoftverben, vagy adatbaziskezeloben es folytathatnam a felsorolasukat."

    Elöbb-utóbb mindig utána kell menni a futtató környezet változásainak nem lehet örökké a régit pofozni, mert elvileg a drasztikus változások oka az hogy jobb és több új funkció jelenjen meg (mondjuk nem mindig sikerül így). A fejlesztöknek idönként alaposan újra kell írni a kódot, mert a régi egyszerüen túl bonyolulttá válik és csak nagyon nehezen lehet hatékonyan tovább bövíteni. Én egyébként a több hónap munkát arra írtam, hogy egy egy hetes programozás nagyjából kész kódok össze csiszolásával eltarthat több hónapig, ha mindent alapoktól kell újraírni. Ez lehet nyelvtöl, feljeszendö terméktöl függöen nagyon eltérö, de tapasztalatból állítom, hogy bizony van rá példa, amikor ez simán igaz.

    "A masik fele, nezzuk meg a weboldalakat. Legtobb script ami lefut egy oldalon, a vegignezek egy oldalt, reklam vagy egyeb oldalakra mutatnak.
    google oldalak,gemius,adverticum es hasonlo szemet. Egy regi gep a kozepes kepekkel is megbirkozik, meg ha sok is van egy oldalon, ellenben a sok flashtartalom kicsinalja oket, koszonhetoen, hogy olyan az optimalizacioja a flashnek, hogy a mai gepeket is kepes megfektetni."

    Tudok én weboldalt ahol a sima animgifek és javascriptek is simán kifektetnek számos aktuális hardvert is. Úgy megnyomják a memóriát, hogy ha pár ilyen oldalt kinyitsz, összefossa magát a böngészöd minden flash nélkül is.

    "Abban is igaza volt, hogy bizony a nagy oprendszer gyarto MS, kokemeny szimbiotizmusban el a hardvergyartokkal es nem egyszer indokolatlan a nagy eroforrasigeny, rakenyszerito hatasu a felhasznalo szamara.
    A jatekgyartoknal is ugyanez a helyzet."

    Ez bizony igaz, de attól még az is, hogy az XP elavult és veszélyes, függetlenül a háttérben lévö okoktól.

    "A programozok lustasaga pedig ratesz erre egy lapattal. Manapsag egyre kevesebbet foglalkoznak a szoftver optimalizaciojaval. Ertem en, hogy mai vilag gyors es emiatt kevesebb idejuk van erre. Ellenbe az a velemenyem, hogy az ilyen programozo igenytelen, mert az igazi programozo ismerve a minosegi munka, nem pedig copy-paste elore elkeszitett MS forraskodbol, amit csak beilleszt mondjuk a Visual Studiojaba.Hanem mint regen arra torekedik, mint akar az assemly programozas koraban, hogy megtalalja, hogy gyorsan,minnel kevesebb ciklusbol megoldjon egy feladatot."

    Kösz a többi látszat programozó nevében is, de akár hiszed, akár nem, ez legkevésbé lustaság kérdése. Nem tudom hol dolgozol, de a börömön tapasztalom, hogy a legtöbb munkahelyen a szorgos programozókat jól seggbe rúgják, mert jóval több munkaórát pazarolnak, mint, aki ügyesen copy-past-el. Ez nekem sem tetszik, de ez van. Talán a startup cégeknél ez másként van, de nekem mindig "szerencsém" volt pénzügyi hatékonyságra törekvö pénzhiányos cégeknél dolgozni, és itt vagy másolsz, vagy ha fejlesztgetéssel pöcsölsz, akkor repülsz.

    Utoljára szerkesztette: matatom, 2015.04.18. 21:07:33