matatom#22
Nem tudom miért mondod, hogy igaza van, ha te magad is azt állítod, hogy a mai szoftverekkel nem nem lehet kínlódás nélkül dolgozni, mert megzabálják a memóriát és leterhelik a hardvert. Vas kell alájuk, cserében viszont sokkal többet tudnak, mint anno. A vasra meg két okból van szükség: a képességeik sokkal szerteágazóbbak és leginkább vizualitás és interaktivitás terén bővültek, ami zabálja a memóriát és a procit, illetve valóban, manapság egyre kevésbé optimalizáltak. Ez utóbbi pedig a piac diktálta tempó kényszeríti. Sajnos nincs idő a szoftveroptimalizálásra, viszont abban semmi baj sincs, hogy nem mindent Ádámtól és Évától kell leprogramozni, mert akkor 1 hetes munka 3 hónapig tartana.
Szövegszerkesztés elmegy, ha nem kell túllépned a pár soros levelek világán, és nem több száz oldalas disszertációt, vagy könyvet írsz képekkel, ábrákkal, linkekkel, lábjegyzetekkel, stb. megtűzdelve, igényesen megszerkesztve. Netezni is csak addig élvezet, amíg meg nem nyitsz 10-20 aktuális, szkriptekkel, HTML5 és javascript animációkkal, videókkal, animgifekkel, flash-sel, reklámokkal stb. alaposan megtűzdelt interaktív weboldalt, amit persze min. HD felbontásra terveztek, mert akkor jön a fogcsikorgatás és a szitkozódás.
Ha már a Linuxot emlegeted, hát szerintem is inkább kukázza az ember a régi XP-t és nyomjon fel egy aktuális Ubuntut az öreg vasra, és mindenki jobban jár vele. Amúgy én is most cseréltem csak a 7 éves laptopomat, mert eddig amire kellet nagyjából jó volt, és vitte a Windows 7-et SSD-n egész szépen. Szóval én nem szaporítom azok sorát akik a legújabb technikáért napokig állnak sorban, de ugyanolyan baromságnak tartom a régi, veszélyeket magában hordozó rendszerekhez való görcsös ragaszkodást is, ami nem csak önmagára, hanem a többi hálón lógó ember számára is veszélyes. Utoljára szerkesztette: matatom, 2015.04.17. 23:10:09