Visszatérnek a műanyag gitárok!
 • kutyakiki81
  #1
  A korábbi pletykáknak megfelelően idén a Guitar Hero-sorozat is visszatér, nem csak a Rock Band: a Guitar Hero Live ősszel jelenik meg PS3-ra, PS4-re, Wii U-ra, Xbox 360-ra és Xbox One-ra, méghozzá 100 dolláros áron, egy vadonatúj gitárkontrollerrel.

  A játékot a DJ Herót is jegyző FreeStyleGames fejleszti, és nem kis feladatot vállalt magára, hiszen rebootolni készül a szériát, így a Live egy sor olyan változtatást hoz, ami még azoknak is felfrissíti a Guitar Hero-élményt, akik egyébként ezer éve ismerik a címet.


  Kezdjük mindjárt a kontrollerrel: a kiegészítőről (és így a játékból) eltűnik az eredeti gombelrendezés, helyette hat különböző gombot kapunk, méghozzá kétszer három darabot. Miért? Mert ez a felállás jobban fekszik a kezdőknek, de több nehézséget hoz a profiknak: a játék "autópályáján" ezentúl három sávban érkeznek a hangjegyek, így az újoncoknak elég ezekre koncentrálniuk, a veteránoknak azonban (attól függően, hogy fekete vagy fehér hangjegyeket kapunk) két soron kell játszaniuk, sőt olykor olyan gombkombinációt kell előhozniuk, amely jobban hasonlít a valódi gitárakkordokra.

  A második újdonság, hogy a Guitar Hero ejtette a karikatúraszerű látványvilágot, helyette mindent élőszereplős jelenetekkel ábrázol a cím, de úgy, hogy mi belső nézetből látjuk az eseményeket. A kamera folyamatosan pásztázza majd a nézőteret, néha pedig a zenésztársakra figyel; a legkeményebb pedig az, hogy ez az élőszereplős videó is folyamatosan reagál majd a teljesítményünkre: a közönség ugyanúgy hőbörög és éljenez majd, mint korábban. Lásd a trailert, tulajdonképpen gameplay az egész.

  Végül a harmadik fontos adalék a GHTV: egy 24 órában futó élő zenetévé, aminek a csatornáit a FreeStyleGames fogja szerkeszteni. Ha bekapcsoljuk, eljátszhatjuk az éppen futó nótát, akár multiplayerben is, ha pedig nem tetszik a műsor, csatornát válthatunk. A GHTV lesz az a platform is, amely a játék bővítésére szolgál: az Activision a jövőben nem fog évente új Guitar Heróval és kiegészítőkkel előrukkolni, kizárólag a digitális kiegészítőkre koncentrál majd.

  A teljes előadólista persze még nem ismert, de The Black Keys, Fall Out Boy, My Chemical Romance, Gary Clark, Jr., Green Day, Ed Sheeran, The War on Drugs, The Killers, Skrillex, The Rolling Stones, The Lumineers, Pierce the Veil és Blitz Kids biztosan lesz a felhozatalban.


  A Guitar Hero Live tehát élesen szembemegy a Rock Band 4 modelljével, ugyanis míg a Harmonix a hagyományok felidézésére koncentrál, az Activision inkább újítana. Ennek persze meglesz a böjtje is: a korábbi kiegészítők és DLC-k nem lesznek áthozhatók az új játékba...

  Forrás : Gamekapocs.hu