• nkmedve
    #9
    Ezt most úgy mondod mintha az állam soha semmi szabályt nem hozna ami az állampolgárokat korlátozná :) Senki nem mondta hogy ez neked jó, de nem tudom feltűnt-e, hogy háború zajlik a feketemunka, adócsalás, és a korrupt politikusok ellen Romániában. Én csak azt mondtam, hogy egy ilyen szabály jelenleg már nem kéne gondot okozzon a becsületes emberek 90%-ának, mivel már majdnem mindenkinek számlája/kártyája van, csak éppen meg kéne tanulni megfelelően használni ezeket.

    Én arra lennék kiváncsi, hogy te hol tartod olyan sokkal nagyobb biztonságban a pénzed. Ezt csak ezért kérdezem, mert hozzám már törtek be a lakásba, és ha akkor a matracomba varrva tartottam volna a megtakaritott pénzem akkor búcsút inthettem volna neki. Egyik ismerősöm elvesztett pár ezer eurót ilyen módon, cserébe még olyanról nem hallottam hogy bankból tűnt volna el valakinek pénze. Nem kell mindenféle noname bankban megbizni ami fűt fát összeigér, valamint nem árt ismerni néhány alapelvet a számlákkal kacsolatban, és akkor nem lesz gond.

    Természetesen lehet lázadni a rendszer ellen, ugyanakkor szerintem minden intézkedést üdvözölni kéne ami az adócsalást hivatott csökkenteni (ez nyilvánvalóan arra irányul, mint egy halom más jobb vagy rosszabb intézkedés jelenleg). Ha te becsületesen fizeted az adóidat, akkor az adócsalók (és persze a korrupt politikusok) kéne legyenek a legnagyobb ellenségeid, mivel a te gyereked oktatását, szüleid nyugdiját és indirekt módon a te megélhetésedet veszik el.