• nkmedve
    #11
    "Velem van kib..szúrva, aki fizeti az adóját. Ellenben, ha több adót fizetnek be az elcsípett vállalkozók révén, attól nem lesz semmi sem jobb vagy olcsóbb a mikrokörnyezetemben. Vagyis, hadd legyek már annyira önző, hogy leszarjam az adócsaló politikusokat és a miattuk aggódó többi adócsaló politikust."

    Na itt van a fő hiba, ez az amit a legtöbb ember nem lát át. Igenis számit az a néhány milliárt euró a kasszából ami jelenleg hiányzik (valóságban valami 30-40 milliárdról beszélünk Romániában évente, de legyünk realisták, jó lenne ha a hiányból csak 10-20 százalékot be tudnának hajtani). Állami alkalmazottakat, nyugdijakat, oktatást, egészségügyet szerinted miből fizetik, esetleg az infrastruktúra épitését, fenntartását?

    Engem nagyon zavar, hogy nincs pénz az államkasszában, mert édesanyám állami szférában dolgozik és főiskolai végzettséggel, több mint 30 év régiséggel alig kap minimálbérnél többet, ami azt jelenti hogy én a saját fizetésemből kell segitsem anyagilag nem kis összeggel, hogy egyáltalán meg tudjon élni. Édesapám nyugdijas, és egyáltalán nem él jól. Arról ne beszéljünk, hogy alig van autópálya ebben az országban, és az egyéb utak/vasutak hamarabb romlanak mint ahogy javitani tudnák. Ezek szerinted igy rendben vannak? Amig a korrupció és az adócsalás megy ezerrel addig semmi nem fog változni. A változás úgy a politikusok mint a kisemberek szintjén egyaránt szükséges.

    Egy másik dolog, hogy most akarják minden élelmiszer ÁFÁját 24-ről 9 százalékra csökkenteni. Kétlem, hogy lenne ember az országban aki egy ilyen intézkedést nem érezne meg a pénztárcáján (ha itt élsz akkor téged is érint), viszont ez nagy megeröltetés az államkasszának, amit csak úgy lehet fedezni ha növekszik az adókból befolyó összeg.

    Nem teljesen értem a kérdést a deflációval kapcsolatban. Amire te gondoltál az szerintem az, hogyha bankon keresztül lekötöd/befekteted a pénzed, de erre senki nem kényszerit. Ha csak tartod a pénzt egy bankszámlán az ugyan úgy ott marad mintha a párnád alatt tartanád (semmilyen kamat, infláció, defláció, árfolyam nem befolyásolja). A különbség az, hogy a bankban fizetsz egy minimális összeget azért hogy ott tartsd a pénzed, cserébe garantáltan ott marad (a párnád viszont eléghet egy tűz esetén).