• Irasidus
    #48
    "Mera primordiális hanghullámok nem tételezik fel azt, hogy a mért, strukturált adatokat, annak megfelelően értelmezem, hogy ilyeneket keresek? Amit azért teszek mert az univerzum kialakulásának standard modelljét fogadom el!? Namost én kicsit úgy érzem, de javíts ki, hogy előre eldöntöttem valamit, nem?"

    Ennek nem sok értelme van. Leírtam butított verzióban, hogyan lehet kort megállapítani a mh-ban. Lehet kérdezni, hogy és azt honnan tudjuk, meg azt, meg azt … a végtelenségig. De ha nem haragszol ebbe nem megyek bele, ha érdekel, akkor elvégzed az iskolát. Vagy elfogadod, hogy a te tudásod kevés és korlátozott ebben a témában és, hogy ennek mégiscsak vannak szakértői. Mert jelen esetben ez semmi több mint okoskodás a részedről.

    „De! A tudományos fokozat megszerzése azt jelenti, hogy elsajátította a tudományos kutatás elveit, módszerét, és ez azt jelenti hogy kutató. Más kérdés, hogy ez manapság elmegy egy presztízs irányba. „

    Utópiában lehet, de valóságban nem. A valóságban csak van egy papírja. Kutató attól lesz, ha tapasztalatot szerez, ha kitanulja ennek módját, és megvan benne erre a rátermettség. Ellenkező esetben sokra nem viszi. Ugyanúgy mint akármilyen más szakmában.

    „Nem azért publikálnak az emberek mert tényleg van valami témájuk, hanem mert a köv fokozathoz kell a publikáció, meg hogy hivatkozzanak rá. Ez sajna megint csak azt erősíti, amit mondtam, hogy a tudomány és tudósok ugyan úgy nem mentesek a soxor állati gyökereinkből fakadó gyengeségektől, mint bárki más. Kutató nem csak az, aki drága gépeket füstöl el, és olajos a keze, hanem a vakegér is, aki bevonul a könyvtár rejtett zugaiba és onnan élete folyamán többet nem mozdul ki.”

    Ha nem publikál akkor kirúgják, a többi marhaság.

    „Most te, vagy nem láttad az Interstellart, vagy marhára fogalmad sincs amit láttál!!!!
    Adva volt egy család, akik egy házban éltek, a házban voltak kísérteties jelenségek. Aztán kiderült mi okozta ezeket, és hogy ennek pont köze volt az idegenekhez. Most ugracc vagy komolyan nem jött át, hogy pont ezt boncolgattam?”
    Bocsi egy fia idegen sem volt benne, bár emlegetnek ilyet, de a végén ki derült, hogy Murph csinálta az egészet a jövőben azokkal az adatokkal, amit az apja a múltból küldött. Szerintem te nem értetted az egészet.
    „Amúgy Paul Davies is ezzel a gondolattal zárja a témában írott, pár éve megjelent könyvét. Hogy pár évszázada még a világ a vallás és "földönkívüli" lények egy egységet képeztek. A mai ember fejében különülnek csak ezek el, és beszűkülve csak azt az idegen formát, technológiát fogadjuk el, ami ebbe a beszűkült világképbe belefér. Pedig ahogy A. C. Clarke is mondja: a fejlettebb technológia, az alacsonyabb szinten álló kultúra számára megkülönböztethetetlen a csodától.”

    Lehet, hogy ő így gondolja, de ez semmi több mint ismeretterjesztő könyvnek a zanzája. Ami azért az intersztelláros értetlenséged után igencsak kétséges. Ennek a fejtegetésnek nem sok köze van a tudományhoz.

    "Amúgy nézd már, mióta létezőnek elfogadott állatfajta nálad a parapszichológus!? A végén még valami paleoasztronautikai cikk linkjét lököd be Danikentől!
    XD "

    Én nem kérkednék a tudatlanságommal ennyire. Nézz utána, aztán röhögj így, ha van még kedved. Van tudományos parapsziholgia. Cikki; neked.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.05.07. 11:42:26