Nem érdekel a dolog. Ha nem veszed a fáradtságot, hogy kigúglizzál egy értelmes forrást ami alátámasztja azt, hogy megkérdőjelezd az én kijelentésemet, akkor nincs miről beszélnünk. Ha ennyire nem vagy igényes magaddal, akkor én nem fogom a kedvedért megspórolni neked azt a 15 perc időt, amit egy ilyen keresés jelent.
"Szerinted a harcaszati az kozvetlenul a frontvonalat jelenti csak? A fronttol 100-200 kilomteres melyseg pedig akkor kinek a felelosege? Azt mar a strategiai legiero bombazna?"
Ja nagyjából. Csak mert ahogy én tudom:
Harcászati (takitkai) szint: alegységek-egységek (raj, szakasz, század, zászlóalj, osztály, ezred, dandár), pár 10 km mélységben tevékenykednek.
Hadműveleti szint: az előzőtől max pár 100 km mélységig terjed.
Hadászati (stratégiai) szint: magasabbegységek (hadosztály, hadtest, hadsereg) tevékenykednek akár több ezer km-es mélységig.
Szal, csak klasszikustól idészek: "Ugy erzem neked kene tajekozodni..." ;)
Alapvetően más volt a szitu a 60-as évekre, mint az 50-es évek elején. Ha nem lett volna más, akkor miért hozták létre a NATO-t, az NSZK-t, miért csináltak 300 helyett 18 000 robbanófejet, ha nem érezték, hogy valamiben hátrányban vannak?
Gondolták csak úgy elszornak egy hülye fegyverkezésre annyi pénzt, amit talán azóta se engedett meg magának senki? Csak mert a 60-as években már gebasz volt, kezdték leállítani pl az űrhadviselési progikat, mert a Vietnami háborúval párhuzamosan már az amcsik sem bírták. Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2015.04.16. 10:40:56