"Ha te azt allitod, hogy az europai hadszinteren 51-ben tizszeres volt a szovjet tulero, akkor azt meg mindig neked kene valamivel alatamasztani..."
Én mondtam előbb, szóval cáfold meg, hogy nem igaz! Csak egy hasonló térképet kel rajzolnod, mint az előző volt, akkor én is előhozom az én bizonyítékaimat. Ha nem cáfolod, akkor ezexerint elfogadod. Gondolom ez a vitatkozás logikája.
"Na itt van egy fundamentalis problema az ertelmezesedben."
Mi, talán csökönyös ragaszkodás a tényekhez? ;)
"Mi akadalyozta volna meg a USAF-ot (a szovjet legvedelmen kivul), hogy melysegben alkalmazzak ezeket a fegyvereket?"
Miért kellett volna bárminek is megakadályozni őket ebben???? 50-ben nagyjából csak mélységben alkalmaztak volna, aztán amikor kifejlesztették a harcászati szintű atomfegyvereket akkor kezdték volna kisebb célpontok ellen is. Féreértettél, soha nem mondtam, hogy ne alkalmazták volna mélységben!!!
"A harcaszati szo, az nem kizarolag az arcvonalra vonatkozik, hanem par szaz kilometeres melysegre is!"
Hát akkor javaslom hogy tájékozódjál még kicsinyt a hadművészet területén, mert marhára nem.
"Mi kulonbseg volt akkoriban a harcaszati es a hadaszati atomfegyverek kozott?Semmi! "
Mindíg is volt. 50-ben, mondjuk az atombombákat jóformán csak B-36-os szuperbombázóval tudták elcigölni (pontosság, hatótávolság akkor hadászatinak számított), az ötvenes évek közepétől meg kilőtték egy tüzérségi lövedkben egy nagyobb űrméretű tarackból.
Nem azt mondtam, hogy 60-ban nem voltak képesek, vagy nem akartak hadászati mélységű célpontokat támadni, hanem hogy már volt harcászati atomfegyverük is, amivel az egyes harcost is pusztíthatták. Én nem tudom, hogy ez hogy a faxba nem jön át neked.
Ez meg az, hogy a russzkiknak is volt egy összemérhető nagyságú robbanófej arzenálja jelentette azt, hogy ellentétben az 50-es évek elejével egy háború 60-ban már nem azt jelentette, hogy az orosz nagyvárosokat szétatomozzák, és ha ezzel nem áll meg a Vörös Hadsereg akkor NY-Európát is elfoglalják. Hanem, hogy az atomháború az első pillanattól globális lesz és amcsik millióinak életébe kerül, sőt az egész civilizáció megsemmisülésével fenyeget.
Ezt szájalom, hogy a kettő totálisan más szitu és az amcsik korábban kidolgozott direktívája az azonnali tömeges atommal való válaszcsapással vezetett majdnem a Világ megsemmisüléséhez 61-ben. Értem?
(Ha mégegyszer egy tök ugyan olyan tartalmú HSZ-t írsz bízva az ismétléses sulykolás hatékonyságában, akkor arra már nem fogok válaszolni, csak jelzem.) Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2015.04.15. 16:48:35