Persze, hogy nehezebb a szennyezett terepen a helyreállítás, de pár napon/héten belül lecsökken olyan szintre a sugárzás, hogy ha mást nem is, de az áthaladást lehetővé teszi. Ha egy vasúti csomópontot telibetalál egy bomba (eléri a lökéshullám/tűzgömb), akkor ott nincs mit helyreállítani. Ha csak könnyebb sérülés éri, akkor ott viszont várhatóan amúgy sem lesz jelentős a sugárzás.
Szal én továbbra is a Rosenbergék halála körüli időről beszélek és ezt vetem össze egy 10 évvel későbbi időszakkal. Ez utóbbi időben alkalmazva azokat az elveket, amelyeket a korábbi stratégiai helyzetre való tekintettel alkottak meg majdnem a III VH kitörését eredményezték, ennyi.
Ez a térkép nem tudom mire vonatkozik. Valszeg jóval 55 után készült, hiszen ott van az NSZK, ami csak ekkor alakult, a Bundeswehr feltöltése még darabig azért nem érte el a csúcsnak számító kb 600-700 ezres létszámot. Ahogy én is írtam a NATO megalakítása után a hagyományos erők helyzete jelentősen változott, hiszen ezért is hozták létre. Az amcsik kb 13%-ra emelték a védelmi kiadások arányát Truman idején , az orosz erőfölényt látva vagy 40%-ra kellett volna, amit ők sem bírtak volna azért, ezért kellett az európai gazdaságokat is bevonni, ez lett a NATO. Vagy is köszi, hogy megerősíted a mondataimat, ha ez volt a szándékod.
A 300-400 robbanófej valszeg nem nagy hatóerejű hidrogénbomba volt, hanem viszonylag nagy fizikai méretű 1 fázisú (1 Mt alatti) nukleáris fegyver, amelyek célbajuttatásához stratégiai bombázokra van szükség (csak mert az első hidrogénbombát amúgy is 52-ben robbantották). Ezen fegyverek gyorsan mozgó, széttelepülő célpontok elleni harcászati szintű bevetése elég kétséges. Magyarán tök felesleges bombázni azt a mezőt, amin max 200 orosz katona vakarja a hátsóját, mert a többiek már rég odébb álltak. El lehetett volna azért szórni azt a 400 atomot Európában, hogy azt az orszok jóformán meg sem érzik. a nyugat szerencséjére viszont még ennyi kockázatot sem vállaltak, hanem tovább vártak a Világforradalomra. Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2015.04.09. 13:02:51