• Ahoy
    #18
    A gének továbbadását semmi nem korlátozza szinte, főleg a nyugati társadalmakban.

    Ráadásul pont a szegényebb réteg szaporodik gombamód, pont a legrosszabb körülmények között. Ilyen esetben azért még működik az ősi állati kiválasztódás, ahol a szociális háló és az eü nem fogja vissza minimális mértékben a gyengék elhalását.

    Tehát a lényeg, hogy egyáltalán nem az intelligensebb egyedek örökítik tovább a génjeiket, mivel a bolygón aktívan és nagy ütemben szaporodó emberek között pontosan ugyan azok a szaporodási szabályok érvényesek, amik sok évszázada.

    A nyugati társadalmakban kicsit máshogy alakulnak ezek a dolgok, viszont olyan elenyésző mértékű (sőt határozottan kihaló) részéről beszélünk az emberiségnek, ami egyáltalán nem szól bele az evolúcióba... de még a nyugati társadalmakban is elenyésző mértékű az intelligens része az embereknek, ráadásul pont az intelligens, magasan iskolázott, jó egzisztenciával rendelkező emberek vállalnak 0-1-2 gyermeket, a szegényebb réteg meg gyakran 3-4-5-öt is. (Persze intelligencia itt is magas lehet, csak nem tud kibontakozni, a párválasztást pedig nem sokban befolyásolhatja... nagy kérdés amúgy, hogy mi is a gének által meghatározott intelligencia? Erről nagy viták folynak)
    Utoljára szerkesztette: Ahoy, 2015.04.10. 15:06:05