Dobronski#5
Nem tudom, én az eltén vagyok programtervező matemati.. .khmm.. informatikus szakon. Óráink 70%-a matek, de nagyon jók a gyakorlatvezetők, legalábbis válogatni kell köztük. Előadás más tészta, van olyan előadás, ha 10 percet rászánsz az anyagra otthon többet érsz el vele, de ezzel nincs baj, több kredit. :P
Viszont Burcsi Péter egy aranyember, legjobb előadó, észszerűen építi fel az óráit, a félév végére minden egybe ér mint egy jó sorozat cselekményszálai. :D
Sajnos az a helyzet a diákok a katalógusos órákra muszájból beülnek, mindent csinálnak amit lehet csak figyelni nem figyelnek (meg is látszott, évfolyam fele elvérzett hanem több). A felvétellel van a baj. Erre a szakra a 600 hallgatóból a fele azért jött mert "ezzel jól lehet keresni, apu azt mondta". Szóbeli felvételire lenne szükség mint a pedagógusoknál.
Másrészről nem tudom mit várnak egyes előadók. Vannak akiket a szopatás éltet. Ez főleg a BME-re jellemző. Szerencsétlen beviszi konzultációra a beadandóját rákérdezni hogy minden fasza, rábólint hogy igen, majd másnap az értékelésnél áthúzza hogy ez szar. Természetesen 20-30 órája is lehet benne a diáknak, de ezt leszarják. Haverjainak egy sör mellett elmeséli, röhögnek egy jót. Ezek után mit várnak, mosolyogva figyeljenek a 3 órás előadáson?