• Jeffjohnson
    #13
    A GPS alapú tájékozódás nem elég pontos pláne nem ha szűk épületek között akarsz manőverezni de ez érvényes a vételre is, tehát ez kilőve, hogy GPS koordinátákkal repülsz vele autonóm, esetleg google map alapján....nade az sem a legpontosabb, épületek közt tuti felkenődsz. Akkor marad a kamerás szabad repülés, na ezt nagy távolságból pláne más kontinensről akármilyen neted is van szintén kivitelezhetetlen a lag miatt. Ezeken a gépeken még nincs se lidar se radar, hogy a GPS-en és a giroszkópon kívül bármivel is tájékozódnak, persze van ez irányú fejlesztés, Inspire már ultrahangos és kamerás stabilizálást használ de ez is csak beltéren megbízható. Szóval marad a szabad szemmel való irányítás amihez az kell, hogy 2.4 ghz est vagy 5.8 ghz-est ne zavarja semmi. Ne legyen köztetek mondjuk egy épület.
    Aztán ott van még az, hogy mekkora gép, milyen aksi, quad hexa vagy octo?
    Azzal ezért tisztában kell lenni, hogy akár csak 5 kiló reptetése pontosan célra, 15 percnél hosszabb repidővel nem egy hátizsákban elférő gépet igényel.


    Ha ez olyan könnyen kivitelezhető lenne mint ahogyan ti azt elgondoljátok már rég megtörtént volna.

    Terroristák hülyék? Amcsik is ezt hitték róluk, hogy turbánban rohangáló fegyverrel a fejük felett hadonászó idióták. Aztán csodálkoztak, amikor bejött a gép az ablakon...
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.04.02. 15:32:23