• fonak
    #9
    Ez mind igaz nagyrészt sajnos. Amúgy lehet szüneteltetni a vállalkozást, ha nincs bevételed, és akkor csak 7 ezer Ft tb-t kell fizetned havonta:) De persze akkor addig nem is működhetsz (legálisan), nem érkezhet a cég számlájára pénz stb.
    Valóban kicsit kemény, úgy gondolta a törvényhozó hogy aki ezt sem tudja kitermelni főállásban (nem főállású vállalkozóként nem kell magad után járulékot fizess, a főállású munkaadód fizet utánad, asszem nyugdíjasnak sem kell ennyit, fogyatékos személyeknek van kedvezmény belőle stb.), az inkább ne vállalkozzon, amíg ilyen nem volt, a csak papíron nyomorgó vállalkozók se vallottak be még ennyi közterhet sem. :/ Gyakorlatban ez egyfajta fejadó, sarc, valóban, amit az is fizet, aki minden további bevételét leírja okosban. Az állam számára ez volt a kényelmesebb megoldás :(
    Az Überről meg nekem is az a véleményem, hogy be kell tiltani, ilyen formában illegális, szürketaxizás. Adók ellen lehet hőzöngeni, én sem szeretem fizetni, meg van állami korrupció stb., de ha senki sem fizet adót majd, akkor meg azért fog sírni a sok hőzöngő, hogy az eddiginél is jobban legatyásodik az egészségügy, az oktatás, a rendőrség, mentők, tűzoltók, minden... Amúgy pont azért ment el a kormány a forgalmi típusú adók felé, mint az áfa (világcsúcstartó a 27% kulcs asszem), mert az alól kevesebben tudnak kibújni. Ja, szociálisan nem igazságos, mert a minimálbéresnek is ugyanúgy kell fizetnie, sőt arányaiban többet fizet a jövedelméből adóra... meg már a minimálbér sem szja mentes, ugyanezért.
    Utoljára szerkesztette: fonak, 2015.04.01. 22:26:14