CairoJack#10
Én azt utálom, hogy még ki sem derült, hogy milyen módon fog jótékonykodni, de már csomóan azzal vádolják, hogy "eltékozolja". Igen is lehet értelmesen is felhasználni. Ügyeket felkarolni, akár a már említett tehetséggondozás, vagy orvosi kutatások támogatása, stb. Az, hogy elosztogatja a vagyonát, nem azt jeleni, hogy vesz belőle 20 tonna negrót, és bedobálja a tömegbe karácsonykor.
Az alapítványi módszert sem kell anyázni. Az tény, hogy Vöröskeresztnek és egyéb rabló multi cégeknek én sem adok évek óta, de kisebb alapítványokat (ahol ténylegesen látom, hogy hova kerül a pénz, mert pl meghívnak az átadási gálákra, meg nyilvános minden adat stb) azokat rendszeresen támogatom.
Ha pedig valakinek ekkora vagyona van, simán megteheti, hogy ő maga hoz létere egy alapítványt, ahol olyan embereket alkalmaz, akik nem lopnak, mert nem tudnak/mernek/akarnak. Azért ha Cook átad X millió dollár, és azt látja, hogy a 99%-a tényleg átadásra került akkor látja, hogy minden frankó, de ha azt látja, hogy hiányzik pár millió, akkor rögtön rá tud lépni az illetékes nyakára.
Szóval nem értem ezt a fikázási rohamot. Ahelyett, hogy örülnénk neki, hogy egyáltalán ilyesmiben gondolkodik, ahelyett, hogy 200 milliós, város nagyságú luxusjachtokat venne 3 medencével, meg 2 hellipad-el. Mint ahogy arra MS-éknél volt példa, ugye.
Ami pedig Cook-ot illet, gondolom van annyi Apple részvénye, hogy amíg a vállalat jól prosperál, addig évente befolyik neki pár tíz milla, szóval éhen halni sosem fog (és ez így jól is van). Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2015.03.31. 09:25:43