• csulok0000
    #6
    Szövegértelmezés 1-es.

    A cikk végén idézet szöveg arról szól, hogy a fenék méret - és ebből feltételezhetően az alakja is - nem elsődleges szempont. Azt nem írták sehol hogy nem számít, de a kutatás szerint kevésbé fontos mint a gerinc görbülete.

    Az hogy mire költik a pénz és hogy mennyit az teljesen jogos felvetés is lehet(főként a mennyit?), de azt ne felejtsük el, hogy a múltban nagyon sok ember dolgozott szinte nevetséges projekteken, amelyek végül nagyon sok ember életét mentették meg.
    Vegyük például Szent-Györgyi Albert kutatásait. Rengeteg időt töltött egy olyan anyag izolálásával, mely a sejtlégzés mechanizmusában szerepet játszhat. Ezt többek közt veséből, majd később paprikából nyerte ki. Ezek alapján elég vicces jelenet lehet ahogy több kilónyi veséből sikeresen kinyer néhány grammot ebből az anyagból. Később kiderült hogy ez az anyag a C-vitamin amely emberek millióit mentett meg a skorbuttól és később egy Nobel-díjat is ért számára.

    Az ilyen látszólag jelentéktelen kutatásokra is szükség van, mert ezáltal lesz részletesebb képünk a világról. Az viszont tényleg nem elhanyagolható kérdés hogy ezek a kutatások mennyit is érnek és hogy ezért mennyit fizettek.