• Sir Quno Jedi
    Nos a vegyszerek azé elég drágák. Sosem számoltam utána. De nekem pl. a tavalyi vegyszereimből még bőven van annyi, hogy idén is elég lesz tán. Szóval 20k-ból ki lehet jönni vegyszerből szerintem évente egy kis jacunál, ha ésszel toljuk és nem használjuk túl. Ez ugrásszerűen nőhet, ha sokan használják aktívan, és nem üzemszerűen, nem tartják be az előírásokat stb.

A hagyományos kezeléshez kell:
    - PH növelő és csökkentő (egyik kiváltható kénsavval pl., nagy medencékben a fürdőkben százliterszámra töltik bele a kénsavat a vízbe, mert kell)
    - Klór
    - Pelyhesítő (hogy apró szemcsék összeálljanak, szűrhetővé válva ezáltal)
    - Vízkőoldó
    - Algaölő
    - esetleg habgátló
    - esetleg aktív oxigén
    - kellhet úszóadagoló (mivel a legtöbb vegyszer közvetlenül érintkezve megmarhatja a medence felszínt és fontos a folyamatos lassú adagolás)

Ezeket lehet kombitablettákba is kapni, nem muszáj külön szarakodni már velük. Plusz egy jó szűrőbetét, gyakran tisztítva azt is.

A legnagyobb problémák a PH érték, mert ha elmászik, egyre kevésbé hatnak a vegyszerek, és sajnos mindentől elmászik (magától is, de főleg az emberektől, meg a bőrükre rákódott kozmetikumoktól) és melegvizes medencéknél a melegtől a vegszerek szintén egyre kevésbé hatnak és egyre gyorsabban bomlanak is le, így hatásuk enyhébb és rövidebb is.

Ph mérő teszt nem árt persze, mert saccra nem tudhatjuk miből mennyi kell, hogy beállítsuk.

Beírod gúgliba, hogy "jacuzzi vízkezelés" (vagy medence stb. vízekezlés) és egész jó doksikat fogsz találni, tanácsokkal. Persze mindig magad tudod kikísérletezni az ideálisat a saját cuccodhoz, de a gyártók/forgalmazók mindég segítenek, hiszen ezek drága prémium cuccok.