Ez szerintem simán nem igaz.
Én lazán kifizetném azt a pénzt a mozira amit kérnek érte, (És ki is fizetem alkalomadtán, ha nagyon várt film van) de a mozi minden alkalommal egy lutri.
- Vajon lesz-e vezérbalfasz, visítókisgyerek, értetlenbutalány/srác, csámcsogi a teremben? Ha van, akkor kb. buktad a pénzedet.
Aztán ott vannak a tényezők, amikkel mindig számolni kell:
- A már lentebb említett ruhatár, főleg télen. Boldogult lurkókoromban, a szaros kisvárosi mozinkban volt ruhatár, most meg a csilivili IMAXben sincs mert minekaz. Fogd csak a télikabátot a kezedben két órán át.
- Lassan negyed órányi reklámot kell végigülnöm, hogy megnézhessem a filmet, aminek a megtekintéséért fizettem. Ezek között ott van a többször letolt reklámja a mozinak AMIBEN ÉPP ÜLÖK.
- Évről évre egyre elborultabb, debilebb dolgokat árulnak a sokszoros árréses mozibüfében, lehetőleg folyjon, ragadjon, zörögjön, recsegjen, szörcsögjön, nehéz legyen normálisan megfogni, és enni. Ki ne szeretné ezek hangját, szagát, és textúráját élvezni a mellette/mögötte ülőktől?
De igen, bztos csak az emberek igénytelenek, lusták és smucigok mert nem akarnak erre a csodára 1500-3000 pénzt kiadni.