• NEXUS6
    #48
    Az F-22-nél inkább arról van szó, hogy a TVC-vel megfelelő szintre hozzák a manőverezőképességet (a stealth kialakításból fakadó gyengébb aeroodinamikai képesség miatt), minthogy az un. előző generációs, "hagyományos" aerodinamikai kialakítású és hajtóművű gépeket lényegesen meghaladják.
    Lásd : Rafale vs. F-22

    Valós alkalmazás során, amikor is kicsi az esélye a közelharcnak, jelenleg valóban hatalmas előny a stealth kialakítás. De ezeket a gépeket 50 évre tervezik. Szerintem 15 éven belül fejlődik annyit a szenzor technológia ami eliminálja a stealth képességet és akkor ott lesznek az amcsik egy rakat drága nem annyira jól manőverező géppel, amit vagy használnak valóban 50 évig, vagy fejlesztenek újakat.

    A lopakodó technológia az ellenséges légvédelem leküzdésének első fázisában hatásos, akkor ha nincs ellene ellenszer, ha valóban lopakodó. Ehhez az kellett volna, hogy a technológia ne terjedjen el. Az amcsiknak legyen 2-3 ezred jó drága ilyen csapásmérő gépük és ennyi, mert akkor nem éri meg kifejleszteni másnak sem, és nem éri meg az ez elleni technológiát sem kifejleszteni, mert egy nem elterjedt fegyverről van szó. Ha van atomfegyvered és másnak nincs, te vagy a világ ura, ha mindenkinek van, vagy lehet, olyan mintha nem is lenne.
    Ha lenne egy szer, amitől mindenki szuper testtel rendelkezne, akkor Swarcira senki nem lenne kíváncsi, és nem hogy amcsi szenátor nem lett volna, de még filmszerepeket sem kapna az akcentusával. :)
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2015.02.28. 01:54:07