• torreadorz
    #15
    Az a baj hogy túl sok a "ha".

    Ha például nem irjuk alá a trianoni szerződést, ha például hagyjuk a visszavonuló német tábornokot kiverni a románokat, ha például nem szereljük le egyből a hazatérő magyar katonákat akkor teljesen más lett volna a történet. Csakhogy már akkor is totálisan inkompetens vezetése volt az országnak igy hidd el nekem, mi mindenhogy szarul jöttünk volna ki ebből.

    Ellenpéldának lásd a törököket akik a vesztes háború ellenére még növelték is a területüket. Mert a török vezető sz@rt a szerződésekre, nem szerelték le a hadsereget sőt ellentámadásba mentek és nyertek.

    Szóval csak annyit tudok mondani, vannak dolgok amik nem változnak és a mindenkori magyar kormány és tevékenysége egy ilyen dolog. Akkoriban is pont annyira voltunk népszerüek mint manapság amikor a saját szövetségi rendszerünk (nato) kb. árulóként kezel és kb. nincs olyan ország a szövetséges gazdasági/politikai szervezetben (eu) amelyik ne fújna ránk.

    Szóval akár kiegyeztünk az osztrákokkal, akár nem, emiatt a fergeteges politikai érzék és "összetartás" miatt mindenképp szét lettünk volna szivatva. És ez még csak nem is egy 100 éves történet, mert ahogy már más is célzott rá már mohácsnál is ugyanez történt csak pepitában.