• senki687
    Szerintem itt 3 különböző dolgról beszélsz.

1, Terroristákat kiszűrő csoport.
    2, Vannak hacker csoportok, amelyek üzleti titkokra vadásznak.
    3, Facebook, Google, stb legálisan gyűjt információkat reklám céllal.

Én az 1-es pontról beszéltem. Jó esetben teljesen független az 1 és a 2-es pont egymástól. Ha mégsem, azt Te sosem fogod tudni se bizonyítani, se cáfolni, csak feltételezésekre alapozhatsz. Oké, azt mondod nem bízol bennük. Ha megnézed figyelmesen a 3 hozzászólás 2. mondatát, akkor láthatod, hogy nekem is ugyan azzal van bajom, mint neked, csak burkoltabban fogalmaztam.

A 2-es pontban lévők a közvetlen károkozás mellett közvetett kárt is okoznak, aminek hatására az 1-es csoport ellen lázongani fognak az emberek. Ez pedig nagy hiba. Emellett erre érdekükben áll rájátszani a terroristáknak is.

Rossz az irány, nem az 1-es csoport munkáját kell megnehezíteni, hanem a tagjaik megbízhatóságára odafigyelni.

A 3. dolog, amiről beszélsz az teljesen más. A mainpulálástól nem lehet menekülni. Hiába olvasol utána pl. fórumon, hiába kérdezed meg az ismerőseid, barátaid, úgy vernek át a reklámszakemberek, ahogy tanulták. Az ellen az elbújás, az elzárkózás, a tiltás nem segít, úgy is megtalálják az embert valamilyen úton. Érdemes inkább utána olvasni a trükkjeiknek, hogy időben felismerjük, mikor épp milyen trükkel próbálkoznak megtéveszteni. Ha ezek tudatosulnak, már mindjárt nem lesznek annyira hatékonyak. De a legfontosabb, hogy mindig gondolkodjon az ember, mielőtt valamire rábeszélhetnék.