end3#20
Pedig a "Felhőatlasz" is a "sokat markol és keveset fog" kategóriájába tartozik... Sajnáltam a színészeket. A lehető legirrealisztikusab történetben, helyszínen (pregnánsan, "green-screen" előtt,) kellett percről-percre nagy marhaságoket előadniuk. Inkább szánalmasan vergődtek, a rendezők irányítása (?) mellett, mint játszottak. A zagyva-misztikus, látványilag CG-vel megtámogatott "ömlengés" sokakat megtéveszt. - A témában még az "Ember tragédiája" is, már egy évszázaddal ezelőtt sokkal jobb volt. Mert az emberiség létének értelmét feldogozni, nem elég az invenció, esetleg még egy ASC-BSC minősítés, oda már polihisztor-szintű, vagy legalább interdiszciplináris tudásra lenne szükség. Ráadásul jó sokra.
(Kijön a moziból, -házimoziból, - zúg a feje a hangerőtől, meg a sok zöldségtől, várjunk csak, mi volt ez?
Ja..., megvilágosodtam, egy k*rva jó filmet láttam. - - - Ugye a büszkeség! Mert különben magamat olyan hülyének csak nem tartom, hogy ilyenre csak úgy elcsesszek két órát az életemből és esetleg még fizessek is érte. Az inteligencia csapdájának tartom az ilyen "önmodifikált" véleményeket... (Sajna nem annyira "Ön"...!)
A Wachowski testvéreket magam részéről leírtam, valószínűleg "megeszi" az agyukat a Mátrix-xal jött "hirtelen" siker. De ott nem a történet és a rendezés, hanem a sztárok (a casting,) vitték a filmet a hátukon. Jó lenne nekik ezt is bekalkulálni.