• Irasidus
    #23
    "azt azonban megjegyezném, hogy a tudományt mindig is az úgynevezett határtudományok vitték előre, azok az újfajta megközelítések, melyeket a mainstream-tudósok előbb "megugattak", később pedig az új felfedezés, vagy az új tudományág eleve pártolóiként, sőt mecénásaiként tetszelegtek."

    Én nem tudok ilyenről, ha tudsz akkor mutasd be! Miről beszélsz? Előbb kértem szépen, hogy ha kijelentesz valamit, támaszd is alá, mert ez így óvoda.

    " Valóban, igaz az, hogy nem zárom ki az értelmes élet létrejöttének lehetőségét a Földön kívül, s ebben engem nem gátolnak sem a ma elfogadott tudományos tézisek, sem a bizonyíthatóság. "

    Előbb írtam le: a tudomány sem zárja ki, olyannyira nem zárja ki, hogy kutatja. Magadon kívül figyelsz arra is amit a másik ír?

    "A Te álláspontod itt elébb pedig mintha azon elméletre hajazna, amely szerint a tudomány előtt már nincs több felfedezendő, nincs több megismerhető."

    Ez nem az én álláspontom, még csak hasonlót sem említettem. Ez a te szalmabáb érved...

    " Ráadásul -ahogy írod-, ezek ellenére is hinned KELL az értelmes idegen lényekben, mivel azt már a tudomány sem utasítja el úgy, mint tette azt még alig néhány évvel ezelőtt, azaz valójában felvette a lehetőségek sorába a "lehetetlent"."

    A hit és feltételezés nem ugyanaz. Nem tudom miről beszélsz, milyen néhány évvel ezelőtt? Mi van? Az 50' években írták az első cikket az földönkívüli lények léteznének lehetőségéről.

    "Ha a csillagászoknak nem lenne idejük "csak úgy" nézelődni távcsöveikkel, ma sok-sok felfedezéssel kevesebb lenne e területen, de éppen neked kellene ezt magyaráznom?"

    Nincs idejük, leírtam miért. Érdemi válasz még nem érkezett.

    "Továbbá a Mars-kutatás egyik sarokpontja a csillagászatnak, vagyis állandó megfigyelés alatt áll, s a jelzett anomália sem egy pillanatig tartott, amit valami amatőr véletlen elkapott."

    Nem tudom mit értesz sarokpont alatt, de valóban állandó megfigyelés alatt áll, így kapták lencsevégre az amatőrök. A szakcsillagászok, meg mint említettem kutatás végeznek, ami egy előre eltervezett művelet, amiben nem nézelődnek hanem adatokat gyűjtenek. Olyannyira nem nézelődnek, hogy például a legutóbbi Maven marsszondán nincs is képalkotó eszköz.

    "őt, annak megfigyelését és jelzését követően még napokig volt lehetőség a megfigyelésre, s egy ilyen méretében és jelentőségében is kiemelkedő marsi anomália igenis kellett kapjon műszeridőt, mégpedig (szinte) az összes rendelkezésre álló teleszkópon. (Hacsak nem tudták mi is az valójában, s az "érdeklődés hiánya" erre az okra vezethető vissza.) Ehhez képest gyenge a (nagyfelbontású képi, képelemző, színképi stb) felhozatal, mint ahogy a magyarázat is. "

    Igen, miután az amatőrök felfedezték kapott műszeridőt. Tehát a kutatásra, és nem a nézelődésre, természetesen nem az összes rendelkezésre álló teleszkópon, ilyen nincs. Egyrészt nem minden távcső alkalmas arra, hogy a Marsot észleje, másrészt a kutatást nem fogják félbehagyni csak ezért, hogy értékes adatok vesszenek el. Erre ugyanúgy távcsőidőt kellett szakítani. A kép minősége meg amatőr távcsövekből származik leginkább, meg egy Hubble kép van. Ennyi.




    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.02.23. 11:24:36