• KGyula1101
    #1
    Első olvasatra azt kell, hogy mondjam, aki ezt a "magánmobiltelefon szolgálatban történő használatának tilalmát kitalálta", az súlyosan beteg és kezelésre szorul. Aztán, második olvasatra is megerősödtem ebbéli hitemben. És persze, óhatatlanul felmerül a kérdés: miért, mire vagy kinek jó ez? (Az invalidus pap és a bennszülöttek esete szintén eszembe jut, de a történet nyomdafestéket nem tűrne, ezért közzétételétől eltekintek.)

    Nem tudom, miért fáj az bárkinek, ha a szolgálatban lévő rendőr alkalmasint "hazatelefonál", vagy őt hívja bármelyik hozzátartozója, akár azért, mert a gyerek megbetegedett, vagy munkahelyi elfoglaltság miatt, a Papa megy a kislányért az óvodába... Véleményem szerint, akkor sem esne folt a mundér becsületén, ha ad absordum (vagy horribile dictu), azért hívná fel telefonon a szolgálatban lévő férjét a felesége, hogy néhány szóban (tehát röviden), megbeszéljék, mi legyen vacsorára...

    Eszembe jutnak az "irodista" rendőrök, akik - tisztelet a kivételnek - csúcs- és központi szerveknél (de akár a területi nyomozó hatóságoknál) "repesztik", "tárogatják" vagy "meresztik" azt, amijük éppen van, és maratoni telefonbeszélgetéseket folytatnak, a fogalmunk sincs kikkel, a semmiről... Nekik, ugye, lehet, sőt, olyannyira nem tilos, hogy bizonyos szint fölött még meghatározott kvótájuk is van a személyes beszélgetések lebonyolítására.

    Nagy kérdés még, hogy mi a helyzet az úgynevezett magáncélra kiadott szolgálati mobiltelefonokkal? Merthogy, az értelemszerűen, szolgálatban (is) a rendőrnél lehet. Vajon azon miképpen ellenőrzik a magánbeszélgetést? Esetleg erre, külön apparátust fognak felállítani? Nincs elég tintanyaló és tányérváltogató még?

    Aztán: nem akadt néhány "tökös legény", aki felhívta volna a figyelmet egyrészt a direktíva alkotmány-, bocsánat: alaptörvény-ellenes mivoltára, másrészt életszerűtlenségére? A hagymázas rémálmukban ötletelő vezetőinket gátlástalanul kiszolgáló apparátus is szégyellheti magát (és nem először). Némelyik közülük valamikor hallgatóm és/vagy beosztottam volt, páran nálam kezdték a szakmát. Bizton állíthatom: nem erre okítottam és "neveltem" őket.

    Tragédia a köbön. Nagyon elszomorító dolgok ezek...

    Mindezek ellenére, további szép napot és kellemes hetet kívánok mindenkinek.

    [KGyul@]