• FoodLFG
    #21
    bullshit

    ami a leginkább veszélyezteti a felhasználók által generált tartalmakat, azok az open API-k hiánya és az open fájlformátumok mellőzése.

    gyk1: userek nem tudják lementeni online adataikat és más rendszerekbe sem tudják átvinni őket, mivel minden rendszer, amit használnak úgy köti magához a usert, hogy csapdába zárja azokat.
    epül, ms, fészbukk, google, twitter mind ezt csinálja, miközben még kémkednek is a felhasználóik után, amiből pénzt generálnak... maguknak.

    gyk2: a nyílt fájlformátumok miatt akárki írhatna rájuk értelmezőt, ezért bármikor feldolgozhatóak lennének a jövőben is, és kurvára mindegy, hogy bit szinten hogy tárolod. számtalan példa van ilyenekre napjainkban is...
    nyilván nem az MS gyakorlatából kell kiindulni, akik telehányták a digitális adattárolás világát inkompatibilis és hosszútávon halálra ítélt fájl formátumokkal, amelyeket ugyanilyen fos újabb formátumokkal helyettesítettek.

    ez a muki a google elnöke volt, szóval ne lepődjünk meg, hogy még csak véletlenül sem említi meg az igazi veszélyeket. az a helyzet, hogy a nagy cégek úgy veszik meg kilóra az arcot, mint ti a sarki kurvákat, ezért a véleménye annyit is ér.