• mrzed001
    #9
    Khmmm, igen, nem mentek el egész Rómáig, mert előre folytak a tárgyalások, és az aranyakkal megrakott szekereket eléjük küldték, hogy cserébe forduljatok vissza és ne is gyertek tovább.
    Majd széthullott a hatalmas, nagy, nagy római birodalom ....

    De amúgy érdekes meglátás, hogy nem azzal vitatkozol mit keresett az a durván erős magyar hadsereg 5000 km-re az állítólagos otthonuktól az uráltól nyugatra .... érdekes.

    És ha már a tippelés, és a bizonyítotton felüli saccolás mezsgyéjére lépünk, én feltételezném, hogy van némi történelmi félreértés. Emlékszünk az állítólagos honfoglaló vezérekre: Álmos, Előd, Ond, Kond, Tas, Huba és Töhötöm, akik 7 törzs vezérei voltak ?
    Tessék csak átgondolni, hogy a vezér szót királyra cserélve, a törzset népre (a király szó ugyebár későbbi -eredete sem egyértelmű, van aki Caesar, van aki Karl, van aki másnak gondolja-, előtte ugyebár Rex volt de ez mindegy is) ... tehát 7 királyság népe. No de más így már a gyerek fekvése ?!
    Tehát volt a mostani Mo területén túl is 7 magyar királyság ... meglepő.

    Tehát előbb Attila a magyarjaival betör a római birodalomba, úton rómába leveri erőiket, majd arannyal bőségesen megpakolva tér vissza a duna-tisza közébe (gondolom egyértelmű, hogy mint a magyarok királya .... jéééé akkor magyarok éltek már magyarországon ? De hisz még 4-5 évszázaddal volt a honfoglalás előtt :D ), majd halálát követően a Tiszába temetik három koporsóba ...
    Tovább a feltételezés szárnyán, talán ekkor kezdődik el a többi királyságban a szervezkedés, hisz ilyen könnyű és nagy zsákmány híre azért eljut messzire, pláne ha ők is ugyanazon a nyelven beszélnek, vagy a fővezér (főkirály, mint ami Attila volt) utasítására elindulnak hozzá. Na így már érthető, hogy mi tartott évszázadokig azon, hogy ideérjenek, 3-4000 km, gyerekekkel, öregekkel, állatokkal, meg megállva földet művelni, több lépcsőben, több állomáshelyjel. 1 millió ember mozgatása, ellátása manapság sem játékszer, akkoriban pedig nagyon durva lehetett.
    Én még abban sem lennék biztos, hogy a 7 királyságból milyen sorrendbe történt, tehát előbb a legtávolabbiból (akár a kínai nagy fal tövéből) az egyel közelebbibe, majd együtt a következőhöz ... vagy párhuzamosan ... erről nincsenek infók.
    De szervezett volt, ez nem kérdéses. Mint ahogy az sem kérdéses, hogy amikor ideértek, már több mint 500 éve halott volt Attila, az első nagy hun király, de a népe itt maradt (mert miért ment volna el keletre, amikor itt megvolt nekik minden).
    Valamint az is tény, hogy ahogy ideért az 1 millió magyar, első dolguk volt Attila tetteinek követése ... azaz a kalandozások, környék fosztogatása. De várjunk, odaér egy sereg egy ismeretlen országba, mégis honnan tudná merre kell menni, gazdag városokat keresni, hogy el lehessen szedni az aranyukat ? Csak úgy irány valamerre ? Ugye, hogy nem. Pláne, hogy a bejövő 7 törzs (királyság) különböző részeken telepedett le, honnan is tudott volna egy keleti királyság a nyugati népek gazdagságáról ?