• mrzed001
    #25
    Elmélet?
    Talán nem véletlen kezdtem így a mondatot:
    "És ha már a tippelés, és a bizonyítotton felüli saccolás mezsgyéjére lépünk, én feltételezném"
    És még tovább:
    "Tovább a feltételezés szárnyán, talán"

    Nem tudom, milyen emót kellene tennem, hogy minden ostoba megértse, hogy találgatás, feltételezés következik ... egy tippsorozat, amiről senki sem fogja tudni megmondani, hogy igaz-e vagy sem, mert semmiféle írásos vagy egyéb emlék nem maradt fel abból az időből.
    És te sem fogod tudni megmagyarázni, hogy miért kelt útra 7 királyság apraja-nagyja, hogy átszambázza fél ázsiát és fél európát.

    Viszont tény (amiről tereled a szót, mert ostoba világnézetedbe nem illeszkedik bele):
    Magyarok ... mindenhol magyarok. Itt Attila harcos népe, Etelközbe, Urál alatt, de még a kínai nagy fal tövébe is. Nem egymás után ... egyszerre.
    7 magyar nép és király egyesíti erejét valahol, majd jönnek ide. 1 millió ember akkoriban azért igen nagy szám volt. Ma se kevés.
    Ma megjelenne 1 millió arab vagy kínai a keleti határainkon, össze is szrnánk magunkat (hátha még világ népesség arány viszonylatban néznénk, akkor mennyi lenne, 20 - 100 millió ?)

    Ja, igen, és nem volt 1 millió lovuk, hogy minden gyereket meg öreget is lóra ültetve átvágtassanak a hegyeken és mocsarakon (mintha ez lehetséges lenne ... egy ostoba képzel csak ilyet).
    Gyalog jöttek, talán páran szekérrel, sok állatot terelve. Szerinted, mennyit halad egy ilyen menetoszlop egy nap?
    Javaslom olvass utána pl a majd 1000(!!!!) évvel későbbi, a vadnyugat meghódításának és amerikai telepeseknek. Akkor pedig azért már tényleg fejlettebb volt a technika, egy évezreddel fejlettebb.

    Lássuk, apró arcos barátocskám, ezeket a közel sem apróságokat mégis hogyan magyarázod? Á, az ilyen ostobák egyszerűen le szokták söpörni a tényeket az asztalról. Ismerem a fajtád, az ilyeneknek amire nem gondolsz, az nem is létezik. Tudod, a vasúti átjáróban a vonat sem ... csak koncentrálj jó erősen